Fudbaleri autsajderskog Borca i favorizovane Vojvodine u revanš utakmici polufinala Kupa Srbije, 11. aprila u Novom Sadu, krenuće i bukvalno od nule, jer su juče u Čačku odigrali prilično nesadržajan meč, bez golova i pobednika – 0:0.


I to po očekivanoj matrici. Domaće „zebre“ su se maltene svih 90 minuta branile, vrebajući prilike iz retkih (polu)kontri, dok su bolje i iskusnije „lale“ uporno, ali bez efekta pokušavale da sruše bedem ispred mreže raspoloženog golmana Babalja.

Ultra defanzivna taktika mogla je u nekoliko navrata da se osveti domaćinu, ali je sreća svaki put okrenula leđa gostima. Posebno u drugom poluvremenu. Oumaru je za malo promašio protivničkog vratara (55. minut), Bojović loptu poslao svega centimetar pored leve stative (85), a Škuletić je pogodio u nadoknadi vremena (90+2). Slično su prošli i ostalih šest šuteva Vojvodine u okvir gola rivala, dok je najopasniji udarac Kneževića (15), na drugoj strani, Supić skrenuo u korner.

Slavko Petrović, trener Borca: Imali smo dva velika cilja u ovom meču i delimično ih ispunili. Uspeli smo da ne primimo gol, uz dosta sreće u nekim situacijama, ali nismo uspeli da ga damo. Uz veliku borbenost obe ekipe, mislim da je ovo realan rezultat. Videćemo se kako će moja ekipa reagovati na veliki pritisak u revanšu.

Dejan Vukićević, trener Vojvodine: Teško je igrati protiv ovako organizovanog tima u odbrani i na ovako tvrdom terenu. Imali smo dovoljno šansi i morali makar jednu da iskoristimo, pa ipak ne mogu biti nezadovoljan, jer smo pokazali dobru igru, veliku želju i bili bliži pobedi. Nadam se da ćemo otići u finale.

Počast Maričiću

Pre početka utakmice prisutni su minutom ćutanja odali poslednju počast nedavno preminulom Draganu Maričiću, inače dugogodišnjem sekretaru stručnog štaba Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari