Lazović: Vesić otvoreno zloupotrebljava položaj i sprovodi funkcionersku kampanju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Da nije baš svaka reklama dobra reklama pokazao je primer zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

U želji da razbije kalup predizborne kampanje i sebe približi mlađim glasačima Vesić je pokrenuo “sićve tv”, koji uživo prenosi aktivnosti zamenika gradonačelnika. Kamera “sićve tv-a” tako je nedavno “uhvatila” gradonačelnika kako obećava svom domaćinu iz Marinkove bare da će mu izvesni Neđa doneti dve hiljade evra.

Ovaj snimak ali i naknadno Vesićevo objašnjenje da je išao u posetu kao zamenik gradonačelnika a ne kao član partije, za Radomira Lazovića iz pokreta Ne davimo Beograd je očigledan primer funkcionerske kampanje i zloupotrebe službenog položaja.

– Ja ne znam šta je bolji opis potplaćivanja od onog koji je zamenik gadonačelnika Beograda Goran Vesić ponudio kao objašnjenje. Dakle, čovek je javno priznao upravo ono za šta ga se optužuje, navodi Lazović.

Vesić je na društvenim mrežama napisao da je građanin koji mu je tražio novac čovek koji sa suprugom i četvoro dece živi u neuslovnoj kućici od pedesetak kvadrata. Kako je dodao, on je zamolio grupu prijatelja da skupe 240 hiljada dinara kako bi čovek sredio kuću, što su i učinili.

Objašnjenje zamenika gradonačelnika nije zvučalo ubedljivo Zlatku Miniću iz organizacije Transparentnost Srbija.

– Ja bih lično voleo da čujem više od njega na temu višemilionskih netransparentnih poslova koji su obeležili godine koje je proveo na najvišim funkcijama u Beogradu, ističe Minić.

Slično mišljenje o Vesićevom objašnjenu ima i Zoran Vuletić iz Građanskog demokratskog foruma.

– Bilo bi još interesantnije da on ili neko drugi iz SNS objasne kako je moguće da su morali da mole Šapića da im bude kandidat za gradonačelnika iako je opterećen višestrukom divljom gradnjom u svojim prošlim mandatima, a što je krivično delo. Danas vređajući inteligenciju ponovo obmanjuje Beograđane obećavajući uštete od 10.000 evra uz BG karticu. Paradoks je da se vlast hvali istorijskim uspesima u Beogradu, a nemaju nekog drugog za prvo mesto na listi, navodi Vuletić.

Dragan Dobrašinović iz pokreta Uspravna Srbija ističe da je Goran Vesić “moralno modifikovana reinkarnacija Robina Huda”.

– Robin je sa svojim banditima pljačkao bogate da bi pomogao siromašnima, Vesić i njegovi otimaju od siromašnih da bi bili bogati. Kad Robin nekom siromahu udeli nešto zlata ovaj mu ne duguje ništa. Kada Vesić preko Neđe, svog Malog Džona, pošalje siromahu 2000 evra ovaj mu duguje stotinjak glasova, da mu se nađe za novi pljačkaški pohod. I normalno, da vrati dve hiljade, kaže Dobrašinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari