Lečić: Znam ko su novinari i urednici koji su dobili novac da negativno izveštavaju o meni 1skupstina Demokratske stranke. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Glumac Branislav Lečić tvrdi za Danas da se oko 20 novinara i urednika bavilo negativnim izveštavanjem o njemu tokom procesa u vezi sa silovanjem za koje ga je optužila glumica Danijela Štajnfeld, a da su neki od njih za to bili i dodatno plaćeni. Spisak nije želeo da nam da na uvid poručivši da je njegova izjava za sada dovoljna, kao i da je potrebno da malo bolje pogledamo arhivu novinskih članaka.

S obzirom da je potpisnica ovih redova takođe izveštavala o slučaju Lečić-Štajnfeld, izričito je sagovorniku negirala da je dobila bilo kakav novac, na šta je Lečić rekao da se na nju to nije ni odnosilo.

– Na Vas konkretno nisam mislio, jer sam analizirao Vaš rad. Ali i Vi radite za platu, koju ste umnogome tokom kampanje i podrške Danijeli Štajnfeld zarađivali na tekstovima sa ovom tematikom. Spisak od 20 novinara i urednika bavio se uglavnom ili isključivo ovim temama i ovom pričom, ako objedinimo Danijelu i Merimu Isaković, o meni kao silovatelju. Ti novinari i urednici su na platnom spisku. Trajalo je skoro šest meseci. Izračunajte koliko to košta. Imam saznanja za pojedine da su bili angažovani za ovu kampanju kao ekstra posao u odnosu na tekući i za ekstra prihode – sitiče Lečić za Danas.

On je poručio da uđemo u arhivu medija Nova.rs, Nova S, N1, Danas, Insajder (produkcija) i izdvojeno Nedeljnik.

– Kada prelistate sve, izdvojite prvo broj objava, a potom naslove, pa na kraju i sadržaj tekstova i TV priloga. Sami ćete doći do odgovora. Slažem se da su i drugi senzacionalistički izvešavali i kršili prezumpciju nevinosti, ali u slučaju ovih navedenih, postojalo je i nešto mnogo više: apel da budem uhapšen, poricanje mojih tvrdnji da sam nevin, ubeđivanje čitalaca i gledalaca da sam kriv, stav novinara i urednika, ne samo sagovornika, da sam kriv i da lažem kad kažem da nisam – navodi Lečić, poručivši da pronađemo tekst u Danasu sa naslovima i sadržajem koji ga direktno osuđuju, “pa će Vam biti jasno”.

– Ako Vam do sada to nije jasno, a da poverujem da ste iskreni, onda Vi stvarno ne razumete o čemu pričam, a na sve to ne znate ni šta izlazi barem u Vašoj novini. Imate li Vi dokaze da sam uradio to što ste mi prišivali na osnovi izjave dve koleginice?  – zaključio je Lečić, podvlačeći da je juče ceo dan bio na snimanju serije “i da je vrlo zlonamerna bila objava Danasa” na temu njegovog nejavljanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari