Lekar Vojne bolnice u Nišu uhapšen jer je pacijenta pregledao bez uputa 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu G.D. uhapšen je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Nišu.

Nišlija N.N. je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Sumnja se da je okrivljeni G.D. kao lekar i načelnik Internog odeljenja Vojne bolnice u Nišu, protivno naredbi upravnika Vojne bolnice kojom je zabranjeno da se civilna lica pregledaju bez odgovarajućeg lekarskog uputa i bez plaćanja naknade za obavljene preglede, u periodu od septembra 2020. godine organizovao i lično obavljao svakodnevne lekarske preglede okrivljenog N.N., kao i većeg broja civilnih lica koje je to lice dovodilo.

N.N. je, kako se navodi u saopštenju, načelnika Internog odeljenja dovodio u zabludu kako će mu pomoći oko rešavanja finansijskih problema i na taj način ga umišljajno podstrekavao da učini krivično delo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati i u tom roku će biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari