Donkafa, Jafa krekeri, Odmenjska voda, Kraljevačke novosti, knjige izdavačkih kuća: Dan graf, Dobar naslov, Čigoja štampa, Službeni glasnik, samo su neki od poklona koje su Kraljevčani u subotu mogli da dobiju uz primerak Danasa. U sklopu akcije „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“, posle više od pedeset gradova, naš plavi karavan na čelu sa predsednikom i članom Upravnog odbora Dan graf: Dušanom Mitrovićem i Radomirom Ličinom, u subotu se zaustavio u Kraljevu.

Donkafa, Jafa krekeri, Odmenjska voda, Kraljevačke novosti, knjige izdavačkih kuća: Dan graf, Dobar naslov, Čigoja štampa, Službeni glasnik, samo su neki od poklona koje su Kraljevčani u subotu mogli da dobiju uz primerak Danasa. U sklopu akcije „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“, posle više od pedeset gradova, naš plavi karavan na čelu sa predsednikom i članom Upravnog odbora Dan graf: Dušanom Mitrovićem i Radomirom Ličinom, u subotu se zaustavio u Kraljevu. Na centralnom gradskom trgu akcija Danasa koja je realizovana uz pomoć prijatelja iz Kraljevačkih novosti, od ranog jutra privukla je veliku pažnju stanovnika ovog grada.
Privučena našom akcijom, prvi put Danas je kupila Nevenka Ristović, radnica Magnohroma. „Godinu dana nisam primila platu i za mene novine predstavljaju luksuz“, rekla nam je Ristović u prolazu. Nenad Nerić, građevinski inženjer, za akciju je čuo od svog komšije i odmah došao do našeg štanda po svoj primerak novina.
– Ranije sam čitao Danas ali sad više nemam vremena za čitanje. Ono po čemu se Danas uvek razlikovao jesu komentari koji su pitki i argumentovani. Ovakva vrsta komentara nedostaje većini dnevnih novina – rekao nam je Nerić, koji je pohvalio našu akciju.
Reči hvale imao je i Predrag Radovanović, vlasnik Agencije za kulturu i umetnost „Gradi“, koji je akciju „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca ocenio“ kao „pametnu“. Priznao nam je da u našem listu najviše voli da čita strane posveće kulturnim dešavanjima dok bi „zbog raznih likova prvih pet strana u svim novinama zapalio“. Nezadovoljan je opštom političkom situacijom ali i stanjem u novinarskoj profesiji i Mile Nedeljković, poznati kraljevački glumac, koji je posetio naš štand. Prema sopstvenom priznanju novine ne čita od Osme sednice. Ipak, ne propušta da se o najzanimljivijim dešavanjima informiše od naših redovnih čitalaca.
Naš štand posetila je i Snežana Janjić iz Narodne biblioteke u Kraljevu, kojoj je Dušan Mitrović uručio knjige kao poklon ovoj kulturnoj instituciji. „U Narodnoj biblioteci u Kraljevu, Danas se čita među našim korisnicima. Tekstovi u Danasu istovremeno su prilagođeni običnom čitaocu ali i intelektualcu“, kaže Janjić.
Ona je istakla da se nada da će naša akcija privući pažnju javnosti na problem nedovoljnog broja knjižara u ovom gradu, gde u centru ne postoji nijedna prava knjižara, dok je na mestu nekadašnje otvorena kineska prodavnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari