Lista SPP za Bošnjačko nacionalno veće: Povezanost između Sandžaka i BiH mora biti iskrena 1 foto (SPP) : Misala Pramenković

Lista “Jedinstvo za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković”, organizovanjem tribina u zemlji i inostranstvu, nastavlja predizbornu kampanju za izbor novog saziva Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Nosilac liste Misala Pramenković iz Sarajeva je poručila da “istinska povezanost između Sandžaka i BiH mora biti iskrena i dugoročna”.

Pozvala je sve Sandžaklije koji žive u BiH, da dođu 13. novembra “i tako dokažemo da su Bošnjaci jedinstveni u krucijalnim stvarima za opstanak i budućnost”.

“Tako ćemo, konačno, osloboditi Vijeće, koje je godinama zaista zarobljeno. Vaša nam je pomoć sada potrebna”, naglasila je Pramenković.

Lider SPP Usame Zukorlić ponovio je da je „Sarajevo duhovni centar Bošnjaka” i to sa ponosom svuda govori. Želi da povezanost između Sandžaka i Bosne, Pazara i Sarajeva, intenzivira i podigne na viši nivo.

Poručio je sadašnjem rukovodstvu BNV, koje je iz redova SDA Sandžaka, da su za više od trideset godina sve ispričali i “sada dolazi muftijina vojska”.

Većnici ove partije, u odlazećem nacionalnom savetu, bili su u opoziciji, a na pola mandata napustili su tu instituciju i samostalno delovali kroz otvoreno veće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari