Ljubodrag Stojadinović: Poziv za zabranu kolumni put u diktaturu

Na Pinku traže da sud ukine kolumniste portala TV N1

Ostavite komentar


  1. Gospodine Stojadinoviću, cenzura Vam je bila dobro poznata još iz vremena Vaše službe, to bi mogli potvrditi Vaši potčinjeni. Za Vas je cenzura, a i ja se slažem, kada neko poziva na ukidsnje slobode misli i govora, ali nisam čuo da ste to isto napisali kada je bivši gradonačelnik Beograda, preko „svojih“ sudija zabranio novinarima da isteažuju korupciju gradnje mosta. Zašto to nije urušavanje slobode rada i novinarskog istraživanja? Zašto dupli standardi? Dokle ćete deliti ljude/žene na Vaše i naše?

    1. Dajte link za tu vest da je novinarima zabranjeno da istražuju. Ili smatrate da je iznošenje laži istraživačko novinarstvo?

      1. @Joca S: Postoji susdska odluka koja je prikazana na rv, koju je pokrenuo bivši gradonačelnik, kojom je zabranjeno istraživanje oko igradnje mosta. Za iznošenje lažnih informacija tužitelj se žali na objavljenu vest, a ne da zabrani istraživanje o nečemu što je opšti interes javnosti. Ko je istinit, a ko lažni istraživački novinar sud treba dati pravosuđe.

    2. Komentar je pun gramatičkih grešaka, što govori o slaboj pismenosti autora, ali to je i podnošljivo u poređenju sa sadržajem.
      Koje su to“ službe“ gospodina Stojadinovića, koje su se bavile cenzurom, nije moguće da je on po funkciji bio nadležan da rukovodi nekim tajnim službama, a gde su o tome govorili njegovi podčinjeni.
      Most na Adi je finansiran sredstvima Svetske banke, koja je kontrolisala utrošak sredstava, projekat je radio predsednik SANU Hajdin, Vučić je bukvalno svakodnevno govorio u svim medijima o korupciji vezano za izgradnju mosta, menjao cifre, kako mu je padalo na um, jedno vreme je most zvao nevidljivim, pa kada je izgrađen, priča o korupciji bila je glavni elemenat njegove kampanje za gradonačelnika Beograda i izgubio je na tim izborima.
      Sud je utvrdio da nema nikakve presude u vezi korupcije za izgradnju mosta na Adi, to nema veze sa cenzurom.
      Kako vi funkcionalno nepismen čovek znate da je bilo korupcije u izgradnji mosta na Adi, a to ne znaju Sudovi, u kojima je većina sudija postavljena u poslednjih osam godina, vreme vladavine Aleksandra Vučića?

      1. @Mirko: Kada bi znali gde je i u kojoj firmi (službi) radio gospodin Stojadinović ne bi postavljao takva pitanja. „Služba“ je „služba“, bila vojna ili civilna.

      2. To što nema presude“ ne mora da znači i „da nema dela“… A može, ali i ne mora, da znači i da nema agilnost Tamo gde bi trebalo da je ima“…!

    3. Istražujete od 2012 godine, do sada bi se revizija MMF završila 18 puta a ne revizija troškova i izgradnje Mosta na Adi ili trošenja budžeta Beograda. Dakle rešite, jel Đilas lopov? Ako jeste po zakonu , ako nije, dosta bre više tupe i prazne priče .Dakle bote, ne mlati….

      1. On demokrata, sacuvaj me Boze takvih. Plako kod Perisica da mu daju cin generala, Milosevic video o kome se radi i nije hteo ni da cuje, Pametnom dosta,

    4. Prvi put čujem da Đilas osim „svojih“ brojnih (naravno, veoma uticajnih) novinara i medija (ali sasvim slučajni bez nacionalne frekvencuije), ima još i „svoje“ sudije koje „slobodnim“ novinarima (valjda iz Svinjformera i sa ružičastog TV izbljuvka?) zabranjuju da nešto istražuju.
      Dosad nisam ni znao da sudije mogu da nekome zabrane da nešto istražuje, hvala ti na informaciji. Ali nešto razmišljam, ako sudija može da zabrani novinaru da istražuje, sigurno ne može da zabrani policiji da istražuje. Zašto sve ove godine policija nije istraživala Đilasa? Da li je moguće da je i policija Đilasova?!!! Jeste?!!! Neverovatno!
      Može li neka imena tih Đilasovih sudija i policajaca, da ih Vučić skloni dok je još vreme, da se najzad istraže sve Đilasove mahinacije?
      Izgleda neverovatno moćna i dugačka ta ruka Đilasova. Kako SNS-ovce pričaju, izgleda čak i daleko moćnija i duža sada kad je opozicija nego kad je bio vlast. Ili to samo botovi lupetaju naručene i naučene gluposti?

    5. Kako ste bedni, botujete dok vucic i bitange koje je skupio pune dupe milionima, ma sta milionima, milijardama nasih para. Da li osecate bar malo stid i sramotu?

    1. Dajte link za vest da je sud zabranio novinarima da istražuju Đilasove poslove. Ili smatrate da je pisanje laži istraživačko novinarstvo?

  2. Diktatura je već žestoko zajahala, ali svemu dođe kraj. Ko ne veruje neka vidi kako je završio Čaušesku, na primer (ima ih još ali ovaj je bio u komšiluku).

    1. Pazi da ti tako ne zavrsis. Ko drugom jamu kopa, sam u nju pada, rece nas nudri, srpski, narod. A, i batina ima dva kraja.

      1. Premudar narod (nabijem ga na Sebastian, što bi rek’o Basara) zaista, sve mudrac do mudraca. Zato i ne možemo već 200 godina (sa intermecom u obliku SFRJ) da napravimo pristojnu državu, silna premudrost je dokonala da ćemo bolje učiniti ako li dopustimo da nas vazda jašu secikese, sve vičući “držt’e lopova“, da nam pametuju razni vladbgd, da nas leče razni DrKoni. Svi tako premudri uspevaju jedino da se oba kraja pomenute batine slomiju preko naših leđa.

      2. Nacitao sam se vladbgde tvojih lupetanja , ali ovo je „slag na tortu “ . Pa kako moze gorepotpisani Kočanj da zavrsi kao Causesku , kad on nije ni predsednik opstine a kamoli drzave , pa da on bude diktator ? Kakva jama kakvo kopanje kakva batina , jesi li svestan sta trabunjas ?

  3. Ako je Svetozar Vujačić advokat, onda ne sme biti u radnom odnosu nigde, pa ni u Mup-u. Pročitati Zakon o advokaturi ili se obratiti Advokatskoj komori Srbije!

  4. Advokat Svetozar Vujačić je mafijaški dvokat consigliere di mafia.To je grupa advokata crveno-crne koalicije, starih udbaških potkazivača, koji za razliku od časnih advokata, ne brane počinioca, nego delo.Dakle ne brane čoveka od krivičnog dela genocida, već sam genocid,opporičući samo njegovo postojanje.

    1. Brate Jalove u sam centar…inače taj đavolji advokat branio je ubice Tatona naravno po nalogu službe.

  5. Udaraju iz sve snage i na Darka Mitrovića ali niko od kolega , javnosti i nazovi opozicije nije ga podržao

  6. Ko nam prica o cenzuri!? A, po cemu tvrdis, da su optuzbe o Mostu na Adi, lazne? Da nisi drzao Djilasu svecu, kad je kovao planove, u vezi sa mostom?

    1. Ово није диктатура,ово је ФАШИЗАМ,у мало блажем облику,у односу на онај Хитлеров,али има доста сличности.Срећа у несрећи је што овај наш нема онолику моћ,коју је имао његов идол Адолф,иначе ми би већ ратовали као и деведесетих.Ако се Србија што пре не освести,сутра ће бити касно.“ Смрт Фашизму=Вучићизму“ .

    2. A ti pouzdano znaš da optužbe o Mostu na Adi nisu lažne jer si imao uvid u dokumentacije istražnog sudije i policije o tome?
      A da, nema takve dokumentacije jer nije ni bilo nikakve istrage.
      E, onda mora da si ti Đilasu držao sveću kad je „kovao planove u vezi s mostom“, pa zato sve dobro znaš iz prve ruke!
      Ali kad već sve znaš, reci nam samo još da li je most uključen u onih 619 miliona evra, ili ide posebno?

  7. Tako je to , kada je Pokretu 1 od 5 miliona , bilo daleko, da proseta do Pink bastilje , a strateg Lecic Branislav se kikotao ( hahahahhaa)…

  8. Zabrane su fašističke i komunističke metode, neprihvatljive su. Ko se oseća uvređenim i neistinito okarakterisanim ima sud pa neka tuži ili javno polemiše.

  9. VUjačić-VUčićević- VUlin-VUčurević- VUčić. Šta je ovo, svi ovi što sa VU počinju istu „talasnu dužinu“ imaju, jako kratku ali potpuno istu. Auuu bre.

  10. Analogno zahtevu tog tipa Vujacica, trebalo bi zabraniti onda i komentare poslanika u Skupstini, jer oni, em sto se bave tracarenjem, koriste lazi i recnik najgadnije vrste, lupetaju gluposti, a primaju platu od nas.Taj AV Pink je zlo kakvo nije bilo davno.Mi smo ovce.

    1. Jedini u ovoj zemlji koji smara je Diktatorčina radikalska koja ne silazi vec 8 godina sa TV-a.

  11. Poslao SNS podanicku falangu internet botova koje su zaposlili da fiktivno rade drzavne poslove da podrze podanika advokata koji se isto nada mrvicama onog koji odlucuje o zivotu i smrti, jos malo.

    SNS Koza Nostra je u Beogradu osvojila 20% glasova i to im je realna snaga uvek bila, a sve ostalo su osvojili na ucenu i prevaru.

    Vidimo da iz prazne drzavne kase SNS Koza Nostra finansira samo drzavni aparat u koji su ubacili svoje SNS clanstvo za procenat i penzionere kojima mogu da ispiraju mozak sa 5000 din na svim TV stanicama.

    Za mlade koji rade u privatnom sektoru koji finansira sve prethodno pomenuto nikog nije mnogo briga – njima je jasno stavljeno do znanja da mogu da se isele odavde.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.