Ljudska prava u vreme pandemije

Ostavite komentar


  1. Koji um može da postavi pitanje korelacije ljudskih prava i zaštitu života, koje je veće ljudsko pravo od prava na život. Dosta bre više lupetanja o ljudskim pravima, jer ne znate ništa o tome.

    1. Naravno, botovski zivot i botovska prava su ti pomutila razum. Tvoj stav je da cemo svi umreti ako ne slusamo tvog vodju zbog ovog virusa. Naravno istina je veoma daleko od toga, sto se vidi iz svakodnevnice, kao i iz brojki i statistike vezane za ovaj virus. A zloupotreba ustava i zakona tvog vodje, kao i unistavanje ljudskih prava nema nikakve veze sa spasavanjem zivota o kojima ti pricas. Pravo na (normalan) zivot je ugrozeno ako su ugrozena osnovna ljudska prava.

    2. Jova@ , u pravu si 100% .Ovo je ratno stanje. Osnovni cilj je zaštititi stanovništvo i pobediti neprijatelja. Sva sredstva su dozvoljena prema stanju na terenu. Poštujemo preporučena pravila i pobedićemo pandemiju.

  2. Nije li ugrožavanje (moje) privatnosti (zdravog razuma) i kada Predsednik izjavi da je “teška noć iza nas” i “biće još mnogo težih”. Kao da je, ne daj bože, lično dežurao u bolnici!
    Pri tom ne želi da govori o brojkama. Šta će nam brojke!
    A onda: “dočekaćemo trenutak koji nije daleko a u kom ćemo s ponosom moći da gledamo na našu disciplinu i odgovornost”. Valjda zato što smo “među prvima razumeli o čemu se radi”.
    Red zastrašivanja, red hvalisavosti.
    U kom je dokumentu zapisano pravo naše (ne)moćne i (ne)vešte vlasti da nas zbunjuje?
    U redu, nije reč o zaštiti podataka, ali jeste o zaštiti ličnosti.

  3. Gospođa je prepoznatljiva,po tekstu naravno,kao pripadnica nečega što se bavi demokratijom.To je lepo,pa onda neka istera svoju porodicu i familiju na ulicu kada njima odgovara,neka se mane izulacije i kršenja ljudskih prava,neka svima pokaže da to ne može tako i da svako mora i može da radi šta mu je volja.Tako treba,bravo gospođo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.