Lončar o korona virusu: Brojevi znatno bolji za Novi Pazar ali i celu Srbiju 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da su poslednji podaci o broju novoinficiranih u Novom Pazaru i celoj Srbiji „znatno“ bolji nego prethodnih dana.

Lončar je za televiziju Pink rekao i da to „ne znači da treba da se opustimo“.

Komentarišući slučaj devojčice u Novom Pazaru koja prima terapiju iza zgrade dečjeg odeljenja lokalne bolnice, ministar je rekao da devojčica „nema veze sa koronom“ i apelovao da se „ne zloupotrebljavaju informacije“.

„Molim sve medije i građane da znaju istinu, devojčica nema veze sa koronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dođe do Kraljeva. Procenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom“, rekao je Lončar za televiziju Pink.

Ocenio je da je u Novom Pazaru situacija „pod kontrolom“ i dodao da je stručna pomoć poslata „tamo gde je najpotrebnija“.

„U Sjenici su ekipe vojnih lekara, kao i civilni lekari, nalaze se svi dole. Imamo program rada i urađeno je sve što je neophodno. Predsednik Vučić na sat vrememna provera stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu“, dodao je Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari