Trideseti sabor lovaca Srbije biće održan na Zlatiboru od 23. do 26. februara, a do tada lovci očekuju da država ukine vanrednu situaciju i eventualno naredbu o zabrani lova. Organizatori sabora su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina, Kulturno-sportski centar i Lovačko udruženje Zlatibor.


Svečano otvaranje te manifestacije, uz vatromet i kulturno-umetnički program, planirano je u četvrtak, 23. februara u 20 časova na Kraljevom trgu, a pre toga, u restoranu Rujno biće postavljena izložba lovačkog oružja.

Narednog dana, na strelištu Zova, uslediće takmičenje u gađanju pokretne mete siluete vuka (Memorijal Dušan Bojović), nepokretne mete siluete srndaća (Memorijal Slavko Dondur), glinenih golubova (Memorijal Dr Vojkan Jovanović), KUP Prvi partizan, a na kraju iz vazdušne puške takmičiće se i lovački podmladak. Biće priređen bogat zabavni program uz nastup trubača, a lovci će uživati i u zlatiborskim gastronomskim specijalitetima. U hotelu Dunav istog dana, od 20 časova, planirana je svečana akademija povodom 30 godina Sabora i 110 godina Lovačkog udruženja Zlatibor, kao i promocija monografije Sabor i dodela priznanja.

U subotu ujutro planirano je da lovci krenu u lov na vuka, uveče će biti priređen lovački bal u hotelu Palisad, a sutradan je planiran i lov goničima na lisicu i završetak sabora.

Dragan Vasiljević, predsednik Lovačkog udruženja Zlatibor, očekuje da država do početka sabora ukine vanrednu situaciju, a time i naredbu Ministarstva poljoprivrede o zabrani lova.

– Zbog vanredne situacije u zemlji, Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede zabranilo je sve vrste lova. Očekujemo da će država ukinuti vanrednu situaciju, ali ne verujem da će to ministarstvo do početka sabora uspeti da ukine naredbu o zabrani lova. Međutim, imamo dovoljno i drugih sadržaja, poput takmičenja, promocija knjiga, izložbi, skupova, druženja i lepe prirode, tako da nam lov neće nedostajati – kaže za Danas Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari