Lučanski slučaj poprima obrise afere Topčider

Ponovo odloženo suđenje za tragediju u lučanskoj fabrici

Ostavite komentar


  1. Po čemu je to ovaj slučaj sličan sa Topčiderom (pretpostavljam da se misli na ubistvo gardista)? Tamo su ubijena dva mladića samo zato što su se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Ovde je reč o nesreći kojoj je neko možda doprineo nesavesnim radom, a možda i nije. Namera naspram nesreće. Ne vidim sličnost. U slučaju Topčider je zakazala istraga i ime ubice se zato još ne zna, pa se i može govoriti o krivici države. U drugom slučaju, država je učinila što je do nje – sprovela istragu i podigla optužnice, a suđenje još traje. Šta je još mogla učiniti? Stalno odlaganje ročišta je stara i oprobana taktika odbrane, ništa neuobičajeno. Sledeći će potez biti možda traženje izuzeća sudije ili suda. Tako da…

    1. Pa upravo je sličnost u tome što sudovi i u jednom i u drugom slučaju opstruišu pravdu!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.