Lukić: Izašli smo u susret i skratili rutu Evroprajda, mislimo da neće biti nove zabrane od strane MUP-a 1Foto: Printscreen/K1

Peticija sa 27.000 potpisa, u kojoj se traži održavanje šetnje u okviru Evroprajda 2022, predata je Vladi Srbije, a da je zahvalan Evropskoj asocijaciji prajdova što je od početka uz njih i što su se samoinicijativno organizovali i prikupili potpise istakao je Filip Lukić, šef komunikacije Evroprajda Beograd 2022.

„Evropska asocijacija daje licencu za Evroprajd. Mi ćemo sutra šetati od 17 sati, podneli smo MUP-u novu prijavu za šetnju i kao organizatori smo izašli u susret predstavnicima vlasti, MUP i policiji koji su iskazali zabrinutost zbog bezbednosti šetača i skratili smo rutu. Šetnja počinje sutra u 17 sati ispred Ustavnog suda i to je simbolički važno za Prajd, jer je Ustavni sud do sada četiri puta proglasio neustavnom odluku o zabrani ranijih šetnji. Potom ćemo se kretati Bulevarom kralja Aleksandra i kod Pravnog fakulteta skrenuti ka stadionu Tašmajdan gde će se nakon Prajda održavati koncerti, a ulaz je besplatan“, rekao je Lukić.

Koncerti će biti organizovani na stadionu Tašmajdan i večeras i sutra, od 18 sati.

„Večeras će nastupiti Bojana Vunturišević i Sajsi MC koja je i kuma prajda, sutra će nastupiti Sara Jo i Angelina, kao i dva evropski poznata izvođača koji će biti iznenađenje“, kazao je Lukić za „Uranak“ na K1.

Lukić je istakao i da su organizatori Evroprajda od samog početka bili za kompromis te su tako i skratili rutu i za koncerte umesto Kalemegdana odabrali Tašmajdan, takođe zbog bezbednosti.

„Nismo hteli da čekamo da se Uravni sud oglasi, jer se nikada ranije pred događaj nije oglasio. Šetamo sutra i svim građanima poručujemo – niko ne sme da kažnjava novčano ili na bilo koji način ljude koji sutra budu šetali. Pružićemo svu pravnu pomoć ukoliko do toga dođe. Vlast je pretila kaznama, ali građani na to nisu pristali“, kazao je Lukić za K1 televiziju.

Kako je istakao, ne postoji nikakav strah jer suu stalnom kontaktu sa MUP-om i sa policijom.

„Oni od 2014. rade sa našim organizacijama i postoji međusobno razumevanje i poverenje. Sigurni smo da će policija učiniti sve da sutra svi budu bezbedni. Mislimo da neće biti zabrane od strane MUP, jer smo im izašli u susret, skratili rutu i napravili kompromis. Na Prajd se ne poziva, svako je dobrodošao ko smatra da treba da se bori za ravnopravnije i društvo za sve nas. Jedino neznanje rađa mržnju i protiv toga se sutra borimo“, istakao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari