Lukić: Mediji jedna od glavnih poluga vlasti 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Ova vlast ne može biti pobeđena na izborima, izjavila je večeras urednica „Peščanika“ Svetlana Lukić i dodala da će „biti nekog zemljotresa“.

„Pitanje je šta će posle toga da ostane“, rekla je Lukić na tribini pod nazivom „Gde smo, ono, stali?“, koja je održana u okviru ciklusa tribina „Nije filozofski ćutati“ na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Ona je rekla da je „neozbiljno i neinteligentno očekivati“ da bi pregovori vlasti i opozicije, koji su vođeni na Fakultetu političkih nauka, mogli da daju bilo kakav dobar rezultat.

Lukić je ocenila da su mediji jedna od glavnih poluga vlasti. „Ona ne može da se odrekne kontrole nad medijima, jer je to osnovna poluga kojom se održava na vlasti. Jedino preko medija, takvi kakvi jesu, mogu da otvaraju mostove tamo gde nema ni reke, da otvaraju fudbalske terene tamo gde nema ni lopte, ni čoveka“, rekla je Lukić.

Ona je ocenila da za razliku od prethodnih vlasti, koje su takođe radile svašta da bi kontrolisale medije, sada imamo „na čelu države čoveka koji je opsednut medijima“. „Njegova maligna narcisoidnost zahteva da od jutra do mraka nešto priča na tim medijima, jer on, očigledno, govoreći smatra da stvara neku realnost“, dodala je Lukić.

Govoreći o slučaju profesora Filozofskog fakulteta Danijela Sinanija, koji je vređan na televiziji Hepi, Lukić je navela da „ciljna grupa nisu ni Vojislav Šešelj, ni Milomir Marić, ciljna grupa svih nas mora da bude država“. „Problem je nereagovanje države“, ocenila je Lukić, dodavši da bi REM morao da kaže nešto o svemu tome.

„Najodgovornija u celoj stvari je žena koja mora da bude isterana iz svoje pacovske jazbine, a to je javna tužiteljka Zagorka Dolovac“, kazala je Lukić.

Ekonomista Miodrag Zec rekao je da je to što se desilo Sinaniju „samo vrh ledenog brega“. „Ovo je sve osveta loših đaka. Za to je kriva škola, od osnovne do vrha, uključujući i Filozofski fakultet, i Crkva koje nema, koja zida crkve, a vere nema, nema morala ni vrednosnog sistema i te će se stvari dešavati“, naveo je Zec.

On je rekao da svako od nas mora da se zapita koliko je doprineo onome što se dešava u zemlji.

Karikaturista Dušan Petričić, govoreći o blokadi Rektorata Univerziteta u Beogradu, naveo je da je „15, 20, 25 studenata radilo posao koji mi stariji, ili vi profesori, nismo radili“.

Petričić je rekao da su ti studenti „na sebe uzeli da to isteraju“. „Onda smo mi počeli da debatujemo na temu da li su i od koga instruirani. To je sramno od onih koji to pitanje pokreću. Ti mladi ljudi, čak i da su instruirani od nekog, rade posao koji nije pre njih urađen na vreme. Dovoljno su bili hrabri“, ocenio je Petričić.

On je istakao da je „to što nam se sada događa u dobroj meri zasluženo zbog našeg ponašanja“.

Arhitekta Dragoljub Bakić rekao je da je za rekonstrukciju Trga republike potrošen „ogroman novac, deset miliona evra“ i naveo da su glavne stavke u tom projektu bile tri vrste kamena, koji ukupno košta 4.400.000 evra.

On je pitao gde je ostatak novca, zašto rekonstrukcija „toliko traje i dokle će da nas muče“.a

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari