protest sabacfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, koji je dočekao Dragana Milovanovića Crnog kada je pušten iz pritvora da se brani sa slobode, rekao je danas da će „pravosuđe pokazati da li državom upravljaju institucije ili organizovani kriminal“.

„Za nas u DS nema ničeg važnijeg od solidarnosti i borbe za javni interes. Branićemo svakog čoveka koji se nađe na udaru režima, baš kao što smo prethodnih dana bili tu za Milovanovića, i nećemo odustati sve dok se zajedno sa građanima ne izborimo za to da živimo u normalnoj državi gde policija štiti građane i hapsi kriminalce,“ izjavio je Lutovac, prenela je DS.

Kako je istakao, „sada je na potezu pravosuđe, videćemo da li pravosudne institucije postoje u ovoj državi, ili su u funkciji organizovanog kriminala“.

„Insistiramo na procesuiranju onih koji su naredili policiji da se povuče i na privođenju i krivičnim prijavama vozača bagera i maskiranih huligana koji su tukli građane. Ako se to ne desi, biće potpuno jasno da ovde više nema države, već da mafija u potpunosti odlučuje o našoj sudbini“, rekao je Lutovac.

Kako je DS navela, Milovanović je „hrabri Šapčanin koji je zaustavio bager koji je krenuo na građane okupljene na protestu, u subotu, kada se policija povukla u dogovoru sa kriminalcima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari