Mađarska policija uhapsila krijumčara iz Srbije i 10 ilegalnih migranata 1Migranti u Subotici, foto: Natalija Jakovljević (arhiva)

Mađarska policija je juče uveče u okrugu Čongrad-Čanad u Mađarskoj uhapsila jednog srpskog krijumčara i 10 ilegalnih migranata.

Patrole Uprave granične policije u Segedinu su, u saradnji sa austrijskom policijom, juče oko 21 časa, tokom provere automobila marke ford tranzit, nemačke registracije, zaustavile vozilo kojim je upravljao 40-godišnji srpski državljanin.

Osim njega, u vozilu je putovalo još 10 muškaraca, a članovi grupe su se izjasnili kao državljani Avganistana, ali nisu mogli da dokažu svoj identitet niti su posedovali bilo kakvu dozvolu za legalan boravak u Mađarskoj.

Uprava granične policije u Segedinu je protiv vozača pokrenula postupak zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima.

U Mađarskoj je za trgovinu ljudima zaprećena kazna zatvora od jedne do pet godina u standardnom slučaju i od pet do 15 godina u kvalifikovanom slučaju. Organizator ili izvršilac krivičnog dela može biti osuđen na kaznu zatvora od deset do dvadeset godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari