Maja Gojković organizovala čajanku u Merošini, pozvala žene da glasaju 1Foto: SNS

Članica Predsedništva SNS-a Maja Gojković razgovarala je „na čajanki“ u opštini Merošina sa ženama iz različitih udruženja koja se bave očuvanjem kulturnog nasleđa, zaštitom životne sredine i razvojem turizma, kao i sa zdravstvenim radnicama i vaspitačicama o položaju žena u seoskim sredinama.

Gojković je rekla da veliki broj žena zainteresovanih za današnji razgovor jasno pokazuje njihovu želju da ostanu da žive u selu ali i kako treba da izgleda budućnost Srbije.

„Razgovarali smo o tome šta žene žele i da li će izaći na izbore 17. decembra. Sve žene sa kojima sam u Merošini razgovarala su donele odluku, a žene vrlo promišljeno glasaju“, istakla je Maja Gojković.

„Cene to što imamo nove puteve koji nas povezuju, puteve zbog kojih imamo više investitora koji otvaraju nova radna mesta i što su sada veće šanse da se zaposle u svom rodnom mestu. Žene cene i što se grade predškolske i zdravstvene ustanove, kao i što ne moraju da idu negde u grad gde se rade preventivni pregledi“, rekla je Gojković.

Prema njenim rečima, glas žena opredeljuje kako će izgledati budućnost Srbije „a ove žene koje su razgovarale sa mnom se slažu da Srbija ne sme da stane“.

Tokom čajanke sa ženama u Merošini, Gojković je razgovarala o predlogu da se objekat nekadašnje škole u kom se ne održava nastava prilagodi kao prostor za ženska udruženja koja se bave rukotvorinama. Na taj način bi se, kako je Gojković rekla, napravio jedan manji muzej u kom bi se žene bavile zaštitom kulturnog nasleđa i svojim rukotvorinama zaslužile i pažnju turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari