Majdanpek: Objavljen poziv za popisivače 1Foto: J. B. K.

Na zvaničnom sajtu Opštine Majdanapek objavljen je javni poziv Republičkog zavod za statistiku za prijavljivanje kandidata za popisivače za sprovođenje popisnih radnji u popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine.

Prijava zainteresovanih za rad u Popisu kao popisivačaje u toku i obavlja se popunjavanjem elektronske prijave na sajtovima Zavoda, www.stat.gov.rs ili popis2022.stat.gov.rs najkasnije do 5. avgusta 2022. godine do 20.00 časova.

Kandidati za popisivače treba da su državljani Srbije u kojoj treba da imaju prebivalište ili prijavljeno boravište.

Među opštim uslovima su da kandidat ima najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje i da nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

Pored opoštih, kandidat treba da ispuni i posebne uslove, navodi se u javnom pozicu Republičkog zavoda za statistiku.

Posebni uslovi su poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) provera će biti obavljena testiranjem kandidata, kao i mogućnost pristupa internetu tokom perioda angažovanja.

Popisivači će biti angažovani od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine, a pre angažovanja imaće petodnevnu obuku.
Obaveza im je takođe savladavanje metodologije Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka, obilazak teren sa instruktorom, pre početka Popisa.

Popisivači su od 1. do 31. oktobra 2022. godine dužni su da popišu sve jedinice popisa (stanove, domaćinstva i lica), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Sa popisivačima će biti zaključeni ugovori i privremenim i povremenim poslovima ili o dopunskom radu u zavisnosti da li se radi o nezaposlenima, starosnim penzionerima, zaposlenim licima sa nepunim radnim vremenom ili licima zaposlenim sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca.

Rang-lista kandidata koji se pozivaju na predaju dokumentacije i testiranje biće objavljena 10. avgusta 2022. godine na sajtovima Republičkog zavoda za statistiku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari