Majdanpek: Počela vakcinacija trećom dozom, interesovanja ima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Stanovnicima majdanpečke opštine koji su u januru i februaru primili prvu dozu vakcine protiv korone, a potom se u propisanom roku revakcinisali, počele su da stižu SMS poruke euprave da mogu da prime treću dozu vakcine. Interesovanja ima.

– Prva buster doza data je u sredu i do nedelje trećom dozom vakcinisane su 44 osobe. Dolaze ljudi, zovu, interesuju se. Redovna vakcinacija je za nijansu bolje nego pre dve nedelje, ali daleko od onog tempa koji bi želeli. Na dnevnom nivou u proseku se da osam do deset prvih doza – kazala je za Danas koordinatorka za vakcinaciju u Domu zdravlja Majdanpek, Beti Janković.

Inače, do sada je na vakcinalnim punktovima u majdanpečkoj opštini dato 10.957 doza vakcina protiv korona virusa. Prvom dozom imunizovano je 5.569, a revakcinisano 5.344 građana odnosno  40,9 odsto odraslog stanovništva.

U majdanpečkoj opštini prema podacima nadležnih u Domu zdravlja, aktivno pozitivno je 27 osoba, a zdravstveno stanje jednog pacijenta zahtevalo je hospitalizaciju u tercijarnoj zdravstvenoj ustanovi. Juče je testirano 18 osoba i tri rezultata su bila pozitivna. U četvrtom talasu korona virusom zaražena je 41 osoba, izlečeno je 17 bolesnika, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari