Majdanpek: Večeras tradicionalni Mini sajam „Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo“ 1Majdanpek

Tradicionalna manifestacija, u organizaciji Centra za kulturu Majdanpek, godinama okuplja stavaroce iz oblasti umetnosti, kulture, kulturnog turizma, udruženja i pojedince koji svoja postignuća prezentuju javnosti. Od večeras, na dvadesetak štandova, svoja dostignuća predstaviće ovogodišnji učesnici 17. Mini sajma.

Sajam “Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo” počinje danas popodne promocijom nove knjige Vanje Bulića „Rupe u glavi“ i pozorišnom predstavom „Sponzoruša“, rađenoj po Bulićevom tekstu.

Promocija knjige i pozorišna predstava su prvi, od više programa pripremljenih za mini Sajam, koji će se od večeras, u velikoj sali Centra za kulturu, svake večeri smenjivati do petka, 24. decembra.

Ukazujući da je sajam “Kultura, obrazovanje, stvaralaštvo” jedinstvena manifestacija u našem regionu, organizator programa u majdanpečkom Centru za kulturu Dragan Klčesko kaže i da sajam godinama na jednom mestu okuplja obrazovne ustanove, izdavače, knjižare, stvaraoce iz oblasti umetnosti, turističke poslenike, udruženja i pojedince.

-Manifestacija i ove godine pored poslovno – komercijalne ima i umetničku dimenziju, a imaće i brojne prateće sadržaje – kaže Dragan Klčesko od koga saznajemo da se za učešće na sajmu ove godine prijavilo 24 učesnika.

U okviru pratećih sadržaja su Novogodišnji koncert majdanpečke muzičke škole „Ranko Krivić“, priredbe obe osnovne škole u Majdanpeku „Velimir Markićević“ i „Mihajlo Sporić“, predstava za decu „Ceca Pereca“ i na samom kraju je novogodišnji koncert KUD Majdanpek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari