Majdanpek: Zbog formiranja jedinstvenog Zdravstvenog centra krenule organizacione promene 1 Foto: JBK

S obzirom da bi Dom zdravlja i Opšta bolnica u Majdanpeku uskoro trebalo da funkcionišu kao Zdravstveni centar krenulo se sa određenim promenama.

Sa početkom juna u nadležnosti bolnice su oftalmološka, služba fiziklane medicine, rentgen, laboratorija navode nadležni.

Dobra vest za pacijente je svakako da će ubuduće, umesto u privatnim laboratorijama uz plaćanje, besplatno samo uz zdravstvenu knjižicu moći da  rade analize hormona, d-dimer, tumor markere i druge analize.

Do sada to nije bilo moguće jer Dom zdravlja, kao primarna zdravstvena ustanova nije mogla da obezbeđuje neophodne reagense, posredstvom Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. Bitna za pacijente je takođe i najava nabavke multislajsnog skenera za zdravstvene ustanove u Majdanpeku.

Prema rečima direktora majdanpečkog Doma zdravlja dr Dragana Fudulovića benefiti spajanja Bolnice i Doma zdravlja ogledaće se i u kadrovskom smislu, jer će biti omogućen veći broj specijalizacija, s obzirom na to da Majdanpeku nedostaje više lekara specijalista, trenutno najviše pedijatri i ginekolozi.

Inače, broj aktivno zaraženih korona virusom u opštini Majdnapek pao je ispod 20. Juče ni kod jedne os 11 testiranih osoba nije ustanovljeno prisustvo korona virusa i obavljena su samo dva kontrolna pregleda. Od 19 aktivno pozitivnih u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdnapeka zbrinuto je šest pacijenata, dok se u izolaciji nalazi 26 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari