Majić: Pritisak na tužilaštvo dolazi od političke moći

Sagovornici Danasa o pocepanom sakou Marjana Rističevića i štrajku glađu šefa naprednjaka ispred parlamenta

Ostavite komentar

 1. Ovaj Majić govori kao predstavnik opozicije. Ja njega u budućnosti vidim kao opozicionog lidera. Uvek ima nešto da kaže, meša se u politiku a obavlja sudijsku funkciju

  1. Da, čovek ima integritet postavljen pri tom na sudijsko znanje.To vas plaši, zar ne ? Zato ga preventivno napadate čim se oglasi.
   Botu, nije samo Majić komentarisao a suštinu vam je ovaj put rekao Antić : hoćete krivično gonjenje za pocepan sako i uvrede (koje to suštinski nisu) da Lončaru sledi zatvor (da li bi to bilo nezakonito ?) a za 7 života u helikopteru niko nije odgovoran.
   Šta je u vašim glavama ? Pa zar jedan sako vredi više od 7 života u vašem sistemu „vrednosti“ ?

  2. Jana, ovde nije reč o sudiji već o pritisku na tužilaštvo, da li ga ima ili nema ali vama je zanimljiviji sudija za komentarisanje, providno.

  3. Da je, ne daj Bože, neko od pristalica SNS-a, isprebijao Boška Obradovića ili nekog iz Dveri, a Tužilaštvo ostalo u dubokom snu, čak i nakon izjava opozicionih lidera da se probude i sve ljude i prekršaje tretiraju na isti način, da li bi se te izjave smatrale pritiskom na Tužilaštvo? Možda, ali sa one druge strane. Tako da je očigledno koliko nam je Tužilaštvo, kao, nezavisno. Možda će biti jednog dana, ali danas svi znaju ko je koga postavljao na ta mesta. Moraju i oni da od nečega da žive, pa im ne treba previše zamerati što se ponekad, naročito kada je klizav teren, ne mešaju u svoj posao.

 2. Majic malo bolje da uvidi situaciju, zbog cega poslanici strajkuku ispred skupstine ?

  1. ŠTA NIJE JASNO!?
   Pa onaj ko je počinio krivična dela ne dozvoljava rad suda. A to je Vučić i njegova cela napredna stranka. Da bi se prikrio ogroman kriminal čak i izdaju Vučić neće biti nikad’ dozvoliti rad suda i slobodu medija. Toliko.
   P.Sajdžo 2020

 3. Pa zašto neko od stranaka ne predloži da se tužioci i sudije biraju na neodredjeno vreme? Zato što su svi isti, postave svog tužioca na 6 godina i pljačkaju koliko žele. Tužilac ćuti jer zna da ako želi da zadrži posao ne sme pokretati istrage protiv političara.

 4. U pravu ste. Pritisak je na tužilašto. Da su reagovali na vreme, ne na pocepan sako, kako neko kaže da je to za prekršajno, ali za fizički napad i povrede sa posledicama krvi, e to je za krivičnu prijavu pošto je to urađeno u gomili. Međutim tužilaštvo je izgleda čekalo da neko nasrne i na g. Obradovića pa da ispegla oba događaja, ali revanšizma nema, a oni i dalje čekaju.

 5. A od čega dolazi hronično ćutanje i ignorisanje tužilaštva?!Znamo zašto se ćuti na napade na javni servis,na institucije države,na poslanike,na legalnog i legitimno izabranog Predsednika države i njegovu maloletnu decu…Gde je tu tužilaštvo?! PROVIDNI STE i vi i vaši „stručnjaci“…

Ostavite komentar

Društvo

Zašto su društvene mreže preuzele primat od televizija 10

Zašto su društvene mreže preuzele primat od televizija

Građani Srbije najviše vremena provode uz društvene mreže, dok se gledanost televizije u poređenju sa prošlom godinom povećala za dvadeset i više minuta dnevno, pokazalo je istraživanje Centra za slobodne izbore i demokratiju u okviru programa "Nove pismenosti“.

Naslovna strana

5. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.