Majka preminule novinarke pisala Lončaru: Menjajte sistem

Ostavite komentar


  1. Porazavajuca prica, verujem da nije jedina…
    Slicno iskustvo smo imali sa majkom , koja je operisala zalistke…
    Sve to nije vazno, vazno je da cemo imati 56 fontana,da mracnjaci iz spc ne placaju porez i grade crkve u svakoj ulici…itd.

  2. Zasto bi on menjao sistem, on je sistem. Da ste imali problema sa sistemom mogli ste isti da promenite na izborima. Problem je sto se srbi sete koliko je sistem los tek kad im se isti licno obije o glavu. Ovakve stvari ce za najvise deset godina biti svakodnevica i Loncar nece imati puno sta sa tim. Navikavajte se. Ili bezite odavde.

  3. Nekako (uz mnogo muke, osećaja zagađenosti i istoremeno stida i srama) mogu da razumem sve okolnosti, koje je ova porodica preminula doživela, jer sam svestan i realan, a i znam gde i u kakvom okruženju živimo. Ono što ne mogu, da su porodici naplaćeni troškovi carinjenja? Ko je ovde lud? trampe, Putine molim vas bombardujte nas nuklearkama, nas koji ovo trpimo i ove kapoe što nam ovo čine!

  4. Ljudi, ono što se ovde priča prošao sam u sličnoj situaciji sa svojom majkom. Umrla je u 61 godini od kancera. Borila se oko četri godine. Skoro sama. Kažem sama jer nije imala pomoć zdravtsvene ustanove. U toj borbi, zajedno sa njom prošao sam suočavanje sa lokalnim lekarima, lekarima kliničkog centa Beograd i lekarima VMA. Namerno koristim termin lekar a ne doktor. U lokalnoj bolnici, verovali ili ne, ležala je na istom krevetu gde sam ja ležao kada sam operisao krajnike. Tada sam imao sedam godina. Pretpostavljam da je promenjen dušek, ali je konstrukcija kreveta ista. Limena natkasna pored kreveta je bila i tada moja. Nije menjana. JA sada imam 48 ogodina pa vi vidite. A vi botovi razmislite. U Beogradu sam naišao na slegane ramenima, nemoć i pre svege nedostatak motivacije da se se suoče sa problemom. Inače, kancer je bio otvoren, na ustima, pristupačan za operaciju, ali galopirajući. Za šest meseca bilo je već kasno za operaciju. A moj lokalni direktor stigao do VMA na hospitalizaciju odmah zato što je imao pad u kupatilu i pretrpeo naprsnuće cevanice.
    E pa ljudi, otvreno vam kažem. Neću da mi se odbija od plate za zdravstveno osiguranje. Pristajem da potpišem na svoj rizik Neću da mi zakažu kod specijaliste pregled za osam meseci. Neću da me tretiraju kao budalu za svoje pare koje sam već dao. Neću da budem ovca za šišanje. NEĆU!!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.