Mali: Beograd se na veličanstven način predstavio Moskvi 1

Nijedan grad se nije na ovako sveobuhvatan način predstavio u Moskvi kao Beograd, ocenio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali na kraju manifestacije „Dani Beograda u Moskvi”, koja je večeras završena velikim koncertom Gorana Bregovića u Parku Gorki, stoji u saopštenju.

– Nije slučajnost što se manifestacija završila u ovom parku jer nameravamo da naš park Ušće sredimo nalik ovom, koji je veličanstven i jedan od najlepših na svetu. Tri dana u Moskvi obeležili su privredni i investicioni forum, kulturne i sportske manifestacije, a dogovoreni su i konkretni vidovi saradnje – rekao je Mali, piše u saopštenju za medije.

Gradonačelnik je dodao da Beograd želi da primeni iskustva Moskve i zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije.

– Na veličanstven način predstavili smo našu istoriju, tradiciju i kulturu i unapred se radujem ovakvim događajima i u drugim velikim gradovima sveta – kazao je Mali.

Gradonačelnik je najavio i da je već u planu da se rebalansom budžeta izdvoji oko pet stotina miliona dinara za rekonstrukciju Parka Ušće.

– Tereni za odbojku, košarku, boćanje, sređivanje staza, fitnes na otvorenom, jarbol od preko sto metara sa srpskom zastavom, panorama i mnogi drugi sadržaji naći će se ovde – polako da se kreira život u ovom delu Beograda i stvara atrakcija za turiste – naglasio je Mali.

Beograd se predstavio u Moskvi trodnevnim i celodnevnim manifestacijama, a „finale” je priredio naš veliki muzičar Goran Bregović. On je izrazio veliko zadovoljstvo što je nastupio u Moskvi, koju svi mi doživljavamo kao „starijeg brata”. Znamo sve o Rusima, oni malo manje znaju o nama, ali ovo je lepa prilika da nas upoznaju, naglasio je Bregović, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.