Mali eko saveti za velike promene – Srđan Dinčić u novom projektu SBB fondacije 1Foto: Promo

SBB fondacija je u okviru svoje inicijative „Ne prljaj! Nemaš izgovor!“, u saradnji sa stend up komičarem i scenaristom Srđanom Dinčićem, pokrenula projekat “Mali eko saveti, za velike promene”.

Putem televizije i društvenih mreža emituju se video snimci koji donose kratke, a jednostavne savete o malim promenama u svakodnevnom životu koji mogu da unaprede životnu sredinu.

“Velike ekološke promene se ne mogu desiti ukoliko mi sami ne krenemo da menjamo naše životne navike. SBB fondacija već 7 godina radi na tome da pre svega podigne ekološku svest i edukuje mlade o zaštiti životne sredine i zato smo sada u okviru osam kratkih video formata doneli savete kako da svako od nas primeni jednostavne korake, koji udruženi donose pozitivne eko promene. Što nas je više, rezultat će biti i veći i bolji”, rekla je Jovana Lukić CSR direktorka United Grupe i direktorka SBB fondacije.

Uz savete o reciklaži, popravljanju, upotrebi ekoloških proizvoda u kuhinji i kupatilu, kompostiranju i drugim sličnim temama svako može da krene malim, ali važnim koracima za očuvanje planete, poruka je ovog projekta.

Kratki, zabavni klipovi koji će biti predstavljeni u narednih mesec dana objasniće na jednostavan način koje su to male promene značajne za životnu sredinu, koje možemo da unesemo u svoju svakodnevicu, kako bi krenuli da popravljamo sve što smo pokvarili.

Male ekološke savete možete da pogledate na sajtu neprljajnemasizgovor.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.