SBB fondacija ponovo za NURDOR: Nastavljaju se letnje ekološke radionice za decu u celoj Srbiji 1Foto : NURDOR kamp

SBB fondacija juče je organizovala ekološku radionicu u okviru projekta „Učimo od prirode“ za decu izlečenu od malignih bolesti u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR) u Ivanjici.

Tokom letnjeg perioda, SBB fondacija zajedno sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nastavlja projekat ekoloških radionica u okviru inicijative “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”, sa ciljem da deca širom Srbije usvoje dodatna, praktična znanja o prirodi.

„Već 7 godina zajedno sa čitavom zajednicom radimo na tome da deca, ali i odrasli u Srbiji steknu znanja i svest o važnosti zaštite životne sredine. Kroz pilot projekat „Učimo od prirode“ tokom zime u preko 30 gradova u Srbiji prošlo je 2.000 dece. Ovog leta nastavljamo edukaciju dece kako u okviru letnjih kampova, tako i odmarališta širom naše zemlje kroz koje će proći još 2.000 dece, a s jeseni se vraćamo u školska dvorišta i učionice. Raduje me slika koju smo videli danas, a to je 40 dece koja van bolničkih kreveta i sa širokim osmesima svima u Srbiji šalju poruku ko su pravi pobednici!“, rekla je Jovana Lukić, CSR direktorka United Grupe i SBB fondacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari