Manje zaraženih u Vojvodini tokom praznika 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prvi put posle nekoliko meseci broj novozaraženih korona virusom u Vojvodini je manji od 500 i prema podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine u prethodna 24 časa registrovana su 383 nova slučaja.

U Novom Sadu je zabeleženo samo 77 novoobolelih od kovida 19. U Institutu ocenjuju da je manji broj registrovanih slučajeva prethodnog dana posledica manjeg broja laboratorijskih testiranja tokom praznika. Iduće nedelje biće jasnije da li epidemija jenjava ili će se ponovo razbuktati.

Broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 20.616. Očekuje se dalji pad broja aktivnih slučajeva u narednom periodu zbog oporavka velikog broja obolelih sa blagom kliničkom slikom, koji su registrovani tokom decembra. U ovom trenutku najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 5.171, potom sledi Zrenjanin sa više od 1.600, Pančevo sa više od 1.300 i Bačka Palanka sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u teškoj situaciji, ali se situacija popravlja, zaključuju u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari