Manojlović: Mi smo se fokusirali na narodnu inicijativu, želimo jedan konkretan zahtev 1foto FoNet Božana Pavlica

Mi smo se fokusirali na narodnu inicijativu i želeli bismo da imamo jedan konkretan, pravno utemeljen zahtev i na osnovu njega da vršimo pritisak, izjavio je danas FoNetu predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) Savo Manojlović povodom najave protesta Saveza ekoloških organizacija Srbije za 3. januar.

Manojlović je i direktor kampanje Kreni-promeni koja će posle praznika početi prikupljanje potpisa za pokretanje narodne inicijative kako bi se onemogućila eksploatacija litijuma.

„Mi smo odabrali da idemo na narodnu inicijativu, odaberemo jedan utemeljen zahtev a onda ćemo svi zajedno vršiti pritisak“, rekao je Manojlović na pitanje da li će UZUZ i Kreni-promeni podržati protest 3. januara.

Savez ekoloških organizacija Srbije – Znamo da ne damo najavili su protest reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da projekat „Jadar“ neće biti povučen, iako su to tražili „pojedini opozicioni političari“.

„Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3. januara 2022. u 13 časova. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije“, poručio je SEOS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari