(MAPA) Nova najava RHMZ-a: Gde nas očekuje pljusak i grmljavina do kraja dana i sutra? 1Foto: K. B.

U narednih sat vremena na jugu Banata, u Pomoravlju i na istoku Srbije lokalni pljuskovi sa grmljavinom, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije biće promenljivo, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osim na zapadu zemlje i u Sremu gde će se zadržati suvo vreme.

Tokom noći i sutra ujutru intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i većom količinom padavina, između 15 i 30 l za kratak vremenski period, očekuju se u Banatu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu.


Ranije je najavljeno da će u Srbiji danas ujutru biti vedro i sveže, tokom dana promenljivo oblačno, pre podne sa dužim sunčanim intervalima i toplo, a posle podne sa lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Najniža temperatura od 14 do 20, najviša od 28 do 32 stepena.

Vetar slab i umeren, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i jak, istočni i jugoistočni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.


U Beogradu posle vedrog i svežeg jutra, tokom dana promenljivo oblačno, pre podne sa dužim sunčanim intervalima i toplo, a posle podne i uveče na širem području grada moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 18 do 20, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

U Srbiji u sredu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Narednih dana pretežno sunčano i toplo, a tek su ponegde u brdsko-planinskim predelima, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari