(MAPA) RHMZ izdao novo upozorenje na naglu promenu vremena: Kada možemo očekivati nevreme i kolika će u sredu biti temperatura? 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) danas je već izdao nekoliko upozorenja, a poslednje se odnosi na naglu promenu vremena.

Kako najavljuju, u noći između utorka i srede, kao i u sredu, očekuje se da će naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature (u većini mesta za 10 do 15 stepeni) tokom noći zahvatiti severne, a sutra ujutru i pre podne se proširiti i na zapadne i centralne, posle podne i na ostale predele Srbije.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Kada je u pitanju područje grada Beograda, slična je situacija.

Očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature u toku noći i sutra ujutru usloviće lokalno i jake grmljavinske procese pa se može očekivati velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s).

Jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom tokom noći zahvatiće severne, a sutra ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

Dnevna temperatura će sutra biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na današnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 32 stepeni Celzijusa na jugoistoku.

Na meteo radaru možete da pratite kretanje oluje u realnom vremenu iz minuta u minut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari