MARINIKA TEPIĆfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Šefica poslaničke grupe „Pravac Evropa“ Marinika Tepić objavila je na svom nalogu na društvenoj mreži X (bivši Tviter) ugovor o radu koje je JKP Higijena iz Pančeva sklopila sa Vladimirom Grekom, jednim od okrivljenih u predmetu o grupi Veljka Belivuka, a koji je uhapšen pre dve i po godine sa još 18 osoba koje se sumnjiče da su pripadale Belivukovom klanu.

„Ovako je SNS nagradio svog izvršioca iz Belivukovog klana Vladimira Greka zaposlenjem u JKP ‘Higijena’ Pančevo. SNS kadar za ‘čišćenje’. Za državnu platu. To nas zanima. Ne mafija između sebe, nego sprega SNS i države sa mafijom“, napisala je Tepić i dodala da je on bio postavljen na mesto glavnog poslovođe.

Marinika Tepić objavila ugovor javnog preduzeća sa jednim od okrivljenih u okviru grupe Veljka Belivuka 1
Foto: Twitter/
@MarinikaTepic

U ugovoru koji je objavljen piše da Grek ima završenu srednju hemijsko-prehrambenu i građevinsku školu i da je po zanimanju građevinski tehničar za visokogradnju. On je zaposlen na poziciji glavni poslovođa i organizator na Staroj deponiji u B2 Sektoru za upravljanje otpadom i zaštitu životne sredine – 12. RJ „Stara depnija“.

Kako piše na dokumentu koji je Tepić objavila, ugovor je tada bio sklopljen na određeno vreme.

„Ovog Belivukovog V.Greka zaposlio je 2019. SNS gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović (tada direktor “Higijene”) na određeno, a decembra 2020. ga nagradio na neodređeno, baš nekoliko nedelja pre hapšenja sa Belivukom. A i to je iznuđeno zbog dokaza Europola, a ne voljom SNS“, napisala je Tepić.

Grek i ranije bio predmet Marinikinih obraćanja

Podsećamo, Vladimir Grek je uhapšen 4. februara 2021, a suspendovan je tek 13. avgusta, dakle šest meseci kasnije. Tada je doneto rešenje o privremenom udaljenju sa posla, a dok traje suspenzija predviđeno je da prima nadoknadu u visini 25 odsto od plate.

U tom dokumentu piše da je Grek zaposlen na neodređeno vreme, na radnom mestu stručnog saradnika za tehnologiju rada i upravljanja otpadom, te da ima četvrti stepen stručne spreme. Takođe, navodi se da mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i dodaje da je produžen 30. jula.

U rešenju piše i da zaposleni nema porodicu koju izdržava, te da je odluka doneta u skladu sa Zakonom o radu, kojim je predviđeno da za vreme privremenog udaljenja sa rada zaposlenom pripada jedna četvrtina osnovne zarade.

„Evo kako i dalje plaćamo članove Belivuk klana koje su Vučićevi funkcioneri zaposlili u javnim preduzećima samo dva meseca pre hapšenja! Tim zaposlenjima završili su im da im sve vreme plaćamo deo plate iz budžeta! Iliti zbrinuli ih i dok su iza rešetaka“, navela je Marinika Tepić tom prilikom na svom profilu na Tviteru.

Marinika Tepić objavila ugovor javnog preduzeća sa jednim od okrivljenih u okviru grupe Veljka Belivuka 2
Foto: Twitter/
@MarinikaTepic

Tepić je već ranije izjavila da je Greka u JKP Higijena zaposlio aktuelni gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Ona je objasnila da je Stevanović to učinio još dok je bio na čelu tog preduzeća, napominjući da je u decembru prošle godine Grek dobio rešenje kao stalno zaposleni.

Marinika Tepić objavila ugovor javnog preduzeća sa jednim od okrivljenih u okviru grupe Veljka Belivuka 3
Foto: Twitter/
@MarinikaTepic

Tepić je navela da je Grek bio jedan od kolovođa bakljade tokom policijskog časa 2020. godine. Ona je u februara 2021. godine na konferenciji za medije u Pančevu rekla da su bakljade na krovovima zgrada u Pančevu, u znak podrške SNS, organizovali i sprovodili saradnici i članovi kriminalne grupe uhapšenog Veljka Belivuka i da je među njima bio Grek.

„Ovo je čovek koji se zove Vladimir Grek, on je među uhapšenima zajedno sa Veljkom Belivukom. U pitanju je čovek koji je snimljen 28. aprila 2020. godine kako ispred sedišta SNS u Pančevu dobija direktivu da otpočne sramne bakljade protiv opozicije i Dragana Đilasa“, rekla je Tepić, pokazujući fotografiju muškarca za kojeg je tvrdila da je pomenuti Vladimir Grek.

Snimak Nenada Vučkovića Vučka napravio baš Grek

Grekovo ime ponovo se našlo u žiži javnosti budući da je KRIK ranije danas objavio niz dokumenata, video i audio-zapisa do kojih su došli tokom višemesečnog istraživanja, a koja pokazuju da je visokopozicionirani pripadnik policije Nenad Vučković Vučko bio šef huligansko-kriminalnoj grupi koju je najpre predvodio Aleksandar Stanković Sale Mutavi, a zatim Veljko Belivuk.

U audio-zapisu koji KRIK poseduje Vučković tvrdi da je njegova grupa imala „celu policiju u rukama“, dok mnoštvo drugih informacija pokazuje da su Vučkovićeve kolege iz policije i tužioci znali za njegovu povezanost sa kriminalom, ali da su to godinama ignorisali.

Audio zapis o kome je reč, načinio je upravo Vladimir Grek, jedan od optuženih u predmetu Belivuk. Grek je, prema navodima KRIK-a, tajno snimao Vučkovića koji ga je, između ostalog, savetovao da ne otpočinje saradnju sa Belivukovom grupom, upozoravajući ga da to neće dobro da se završi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari