Marinika Tepić za Danas: Aleksandar Vučić je “Oskar” jer jedini ima uticaj na celokupno pravosuđe 1foto FoNet Milica Vučković

Uticaj na gotovo celokupno pravosuđe istovremeno – i Vrhovni sud i Vrhovnog tužioca – ima tačno samo jedan čovek. Zato smo jedini odmah jasno i glasno rekli da je „Oskar“ Aleksandar Vučić, kaže za Danas Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Ako je francuska policija identifikovala bivšeg ministra policije Nebojšu Stefanovića i agent BIA Marka Parezanovića kao osobe koje su sarađivale sa klanom Darka Šarića, komunicirajući putem Skaja sa kodnim imenima “Edo” i “Markus”, ključno pitanje koje se nameće jeste – ko je u o toj priči “svemogući funkcioner Oskar”, označen kao “jedini čovek koji može da reši njihov problem”.

U dokumentu policije u koji je KRIK imao uvid ne navodi se ko je Oskar, ali javnost u Srbiji nema ni najmanju sumnju, smatrajući da to može da bude samo Aleksandar Vučić.

– On je taj „samo jedan čovek“ koji „može da pomogne“ narko-bosu Darku Šariću da se iz sudskog veća izbaci sudija koji nije hteo da uvaži Šarićevu žalbu, Vrhovni sud ga onda zameni drugim sudijom koji je poželjno postupio – naglašava Tepić.

Uostalom, dodaje, Darko Šarić se i predao Vučićevoj vlasti rekavši da u nju ima poverenja.

A od prethodne koja ga je gonila i podigla optužnicu je bio u bekstvu. Zato je i nebitno ko je na čelu sudova i tužilaštava, pa i Vlade i Skupštine, jer su svi oni samo Vučićevi vratari – poručuje Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari