Prelević: Tek će biti otkrivene prepiske o vezi Stefanovića i Šarićevog klana, po nalogu “velikog šefa” 1Božo Prelević Foto: www.mc.rs

Francuska policija otkrila je da su narko-klanu Darka Šarića pomagali tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović – kodno ime u skaj komunikaciji Edo i načelnik BIA Marko Parezanović – Markus, a prema navodima KRIK-a, tužilaštvo nije pokrenulo postupak uprkos ovim saznanjima. Advokat Božo Prelević za Danas ukazuje da Stefanović i Parezanović nisu ostvarivali kontakte sa Šarićem jer su to lično želeli, već da su morali „po nalogu velikog šefa“.

Kako piše KRIK, naredbe su dobijali od čoveka čije je kodno ime bilo Oskar, a čiji identitet nije utvrđen.

„Nebojša Stefanović i Marko Parezanović nisu sarađivali zato što je to njihova inicijativa. To je inicijativa ‘velikog šefa’ iz tih razgovora. Postoji ‘mali šef’ i ‘veliki šef’, a zna se ko je jedan, a ko je drugi“, napominje Prelević.

Kako je objasnio, zbog toga ne treba ni očekivati da će Stefanović i Parezanović odgovarati.

„Ako je to tako, onda je deplasirano zašto oni nisu odgovarali. Oni ne mogu odgovarati ukoliko su to uradili po nalogu ‘velikog šefa'“, ističe on.

Prelević dodaje i da ovo nije sve od prepiski što će javnost imati prilike da vidi.

„To je samo jedan deo prepiski koje će se pojaviti. Tih prepiski će biti još i na kraju će to verovatno značajnim delom da se obelodani, samo treba da nas još malo kuvaju dok to sve ne bude objavljeno“, zaključuje Prelević.

Stranka slobode i pravde takođe se oglasila ovim povodom, postavljajući pitanje zašto niko ne sme da kaže ono što je apsolutno jasno – Oskar je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari