Brnabić: Vučić nije Oskar, a KRIK je ispostava stranih službi 1foto (BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ)

Premijerka u tehničkom mandatu Ana Brnabić tvrdi da Vučić nije Oskar i ističe da nijedan istraživački novinar ne bi sebi dozvolio da iznese tvrdnje koje je naveo KRIK.

Brnabić je u obraćanju novinarima navela da je razočarana trendom da su istraživački mediji „ispostave političkih partija i stranih službi“, te da nijedan medij ne može da okarakteriše Vučića kao Oskara.

– Nijedan istraživački medij na svetu ne bi nikada mogao sebi da dozvoli da to uradi na takav način. Oni kažu da nemaju dokaz za tu sumnju, već da tako misle zato što je to neko ko je navodno bio iznad Ministra unutrašnjih poslova, a to ne može biti premijerka nego Aleksandar Vučić. Oni targetiraju tačno onog koga želite da targetirate, rekla je Brnabić, dodajući da je to mišljenje novinara KRIK-a, a ne javnosti, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, KRIK je direktno stavio metu na čelo Danilu Vučiću pre nekoliko godina, „kada su ga povezivali sa raznim kriminalnim grupama“.

Podsetimo, KRIK je u svom tekstu izneo navode da su narko-klanu Darka Šarića pomagali tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović – kodno ime u skaj komunikaciji Edo i načelnik BIA Marko Parezanović – Markus.

Naredbe su dobijali od čoveka čije je ime Oskar, za kojeg Stranka slobode i pravde navodi da je očigledno da je reč o Aleksandru Vučiću.

– Aleksandar Vučić je čovek koji se u Srbiji pita za svaku stvar. Bez njega se ne donosi nijedna jedina odluka. I apsolutno je jasno da cela mašinerija koja je pomagala klanu Darka Šarića, ali koja je bila podrška i klanu Veljka Belivuka, nije mogla da se pokrene bez Vučićeve odluke. Ne postoji druga osoba od koje su Stefanović i Parezanović dobijali naredbe da rade sve što su radili osim Aleksandra Vučića. Oskar je čovek koga mafija naziva “svemogući funkcioner“, govori „samo jedan čovek koji može da reši njihov problem”? – naveo je SSP u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari