Ključno pitanje je ko je Oskar, sumnja javnosti je da je to Vučić: Stevan Dojčinović o Skaj prepiskama 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Iako je KRIK objavio prepisku preko Skaj aplikacije, koju je zabeležila francuska policija i dostavila je srpskim kolegama, Tužilaštvo za organizovani kriminal nije reagovalo. Stevan Dojčinović, urednik portala KRIK, za N1 kaže da se tužilaštvo u Srbiji pretvorilo u ogoljeni servis vlasti.

Dan nakon što je istraživački potral KRIK objavio informaciju da su bivši ministar policije Nebojša Stefanović i načelnik BIA Marko Parezanović pomagali klanu Darka Šarića – svi sve demantuju. Stefanović je na svom Fejsbuk profilu napisao da KRIK „laže i objavljuje neistine“, Parezanović da nije posedovao „skaj“ telefon niti imao kontakata sa Šarićevom grupom, predsednik Apelacionog suda Duško Milenković takođe poručuje da nikada nijednu koruptivnu radnju nije uradio.

Dojčinović za N1 kaže da svi razumeju da smo u velikom problemu, jer živimo u državi gde postoji jaka veza između vrha države i organizovanog kriminala.

„Ovo je samo jedna u nizu priča o kriminalnim grupama koji imaju zaleđinu iz vrha države i vidimo da ne postoji ništa što te veze može da raskine. Te veze se održavaju decenijama zato što tužilaštvo ne želi, ne sme da uopšte uđe u te slučajeve i rasvetli korupciju. Tužilaštvo s vremena na vreme uhapsi kriminalce, ali ne sme da radi posao koji je bitniji od hapšenja kriminalaca – da pohapsi ljudi iz države koji su kriminalcima pomagali“, kaže urednik KRIK-a.

Govoreći o tome da se iz prepiske preko Skaj aplikacije koju je zabeležila francuska policija zna da se nadimci Edo i Markus odnose na Nebojšu Stefanovića i načelnika BIA Marka Parezanovića, ali da još nije poznato ko je Oskar, te da je to ključno pitanje koje je u fokusu je javnosti.

„Svi pogađaju ko bi to mogao biti i sva sumnja javnosti je da je to predsednik Vučić, što ima logike sa stanovišta toga da je to osoba koja je iznad ministra policije, a sumnjamo da je to mogla da bude premijerka. Ipak u ovom trenutku ne postoji nijedan pisani dokument, materijalni dokaz da je on u pitanju“, kaže Dojčinović.

Urednik KRIK-a dodaje da, međutim, ni sama policija nije otkrila ko je Oskar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari