Blagojеvić i Ničić obišli radove na Dečjеm odеljеnju zajеčarskе bolnicе: Soba sa skenerom izgrađena pa srušena par dana od početka rekonstrukcije 1Foto: M. S: / Danas

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojеvić, u prisustvu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića i V.D. direktora Zdravstvenog centra u Zaječaru, Miroslava Stojanovića, obišao je radova na rеkonstrukciji Zdravstvеnog cеntra u Zajеčaru – Dеčjеg odеljеnja zajеčarskе bolnicе. Na pitanje zašto je soba sa skenerom, uređena i izgrađena svega par dana nakon početka rekonstrukcije, a zatim srušena, a skener sklonjen, Blagojević i Ničić nisu imali odgovor, a zatim nas uputili na Ministrastvo zdravlja.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić je kazao da je danas sa ministrom Blagojevićem, kome se zahvaljuje, pošto je preko njegovog ministrastva, pored Dečjeg odeljenja, izgrađen i nov moderan stadion u Zaječaru.

“Obišli smo oba gradilišta, a što se tiče Dečjeg odeljenja, nakon završetka radova, dobićemo preko 3.000 kvadrata prostora, gde će biti najmodernije operacione sale, i sve ono što je najmlađima nedostajalo, ne samo u Zaječaru, već u celoj Timočkoj krajini”, kazao je Ničić.

On je istakao da će ovo biti centar Timočke krajine što se tiče zbrinjavanja najmlađih.

Blagojеvić i Ničić obišli radove na Dečjеm odеljеnju zajеčarskе bolnicе: Soba sa skenerom izgrađena pa srušena par dana od početka rekonstrukcije 2
Foto: M. S: / Danas

“I grad je učestvovao u finansiranju projekta, i takođe očekujemo da u dogledno vreme krene i izgradnja Gerentološkog centra, u koji će se preseliti odeljenja koja idu dalje na rekonstrukciju. Tu je i porodilište, grudno, i sve ostalo”, objasnio je gradonačelnik Zaječara.

Ničić je kazao kada se radovi završavaju za tri ili četiri godine, i da će ovo postati centar za sve grane zdravstva koje mogu da pokriju.

Takođe, on je istakao da grad planira da pored bolnice, u park šumi Kraljevica, na Paviljonu, izgradi Dom Izviđača i strelaca, kao i strelište.

Blagojеvić i Ničić obišli radove na Dečjеm odеljеnju zajеčarskе bolnicе: Soba sa skenerom izgrađena pa srušena par dana od početka rekonstrukcije 3
Foto: M: S: / Danas

“Da se napravi i jedan helidrom za najhitnije slučajeve, koji su se dešavali ranije prilikom saobraćajnih nezgoda, da ih transportujemo do najbližih Kliničkih centara”, zaključio je Ničić.

Takođe, Ničić, je kazao da se na Kraljevici ništa neće raditi i graditi.

Blagojević je kazao da je sa projektom obnove Dečjeg odeljenja u Zaječaru, samo početak kompletne rekonstrukcije svih objekata u ZC Zaječar.

“Ovaj projekat je sam po sebi važan i nije mali. Radi se objektu koji kada smog a zatekli, imao 2.000 kvadrata, a nakon rekonstrukcije imaće 3.000. Objekat će biti izgrađen po najvišim standardima zdravstvene zaštite dece. Dispanzer će biti u okviru odeljenja, što je velika stvar”, kazao je Blagojević.

On je dodao da se zdravstvena nega u novom objektu može uporediti sa svim najboljim objektima u svetu.

“Sobe će biti dvokrevetne i trokrevetne, sa sopstvenim kupatilima, što polako postaje standard u Srbiji. Vrednost radova je oko četiri miliona evra”, kazao je Blagojević dodao:

Blagojеvić i Ničić obišli radove na Dečjеm odеljеnju zajеčarskе bolnicе: Soba sa skenerom izgrađena pa srušena par dana od početka rekonstrukcije 4
Foto: M: S: / Danas

“Dinamika radova ide kako je propisana, i imam obećanja da će radovi biti završeni do kraja godine. Zadovoljni smo kvalitetom radova”.

Na pitanje zašto je soba sa skenerom, uređena i izgrađena svega par dana nakon početka rekonstrukcije, a zatim srušena, a skener sklonjen, Blagojević i Ničić kazali su sledeće:

“To je odluka bolnice. Odluka o postavljanju skenera mislim da će biti doneta u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, a to sa ovim radovima koji se sada izvode nema veze”, kazao je Blagojević i dodao da nema odgovor na to pitanje.

Na naše pitanje, a ko zna odgovor, Ničić je kazao:

“Pitajte Ministarstvo zdravlja”.

Pokusali smo da kontaktiramo ministarku Danicu Grujčić, ali ona nije odgovorila na naše pozive.

Blagojеvić i Ničić obišli radove na Dečjеm odеljеnju zajеčarskе bolnicе: Soba sa skenerom izgrađena pa srušena par dana od početka rekonstrukcije 5
Foto: M: S: / Danas

Podsećamo, radovi na rekonstrukciji Zdravstvеnog cеntra u Zajеčaru – Dеčjеg odеljеnja zajеčarskе bolnicе, počeli su 16. decembra prošle godine, a vrednost radova je u prvoj fazi je oko 400 miliona dinara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari