U vrtiću „Pčelica“ održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo požarevačkih vrtića, čime je završena akcija Šahovskog saveza Braničevskog okruga „Šah u vrtiće“ za ovu školsku godinu. Kao i do sada, mlađi uzrast (4-5 godina) se takmičio u brzom ređanju figura, dok su predškolci odigrali turnir od pet kola po švajcarskom sistemu. Na turniru je pobedio Marko Milenković iz vrtića „Majski cvet“ u Kostolcu, koji je jedini zabeležio svih pet pobeda.

Opšte je mišljenje da ovaj dečak znanjem i zrelošću igre daleko nadmašuje svoj uzrast, te da se radi o izuzetnom šahovskom talentu. Ako nastavi da radi na šahu i obezbedi mu se odgovarajuća stručna podrška, od njega se mogu očekivati značajni rezultati i to u relativno kratkom vremenu. Plasman prvoplasiranih učesnika je sledeći:

U ekipnoj konkurenciji se računao plasman pet najbolje plasiranih učesnika. Prvo mesto je osvojio vrtić „Majski cvet“ iz Kostolca, za koga su nastupali Milenković Marko, Milovanović Sara, Ćirić Lazar, Đurović Sofija i Ristić Miloš sa 18,5 poena. Drugoplasirani ekipa „Pčelice“ sa 15, dok je trećeplasirani „Bambi“ osvojio 14,5 poena. Kao i do sada, svi takmičari su nagrađeni medaljama, dok je pobednička ekipa osvojila pehar u trajno vlasništvo.

Predsednik Šahovskog saveza Braničevskog okruga Branislav Šuhartović ocenjuje da je akcija u potpunosti opravdala očekivanja i najavljuje nastavak za jesen, kada se očekuje da se pored Požarevca i Malog Crnića uključe i ostale opštine Okruga.

Načelnik okruga pokrovitelj

Ovo jedinstrveno takmičenje „Šah u vrtiće“, koje je zadobilo velike simpatije kod građana i izazvalo niz pozitivnih reakcija, održano je pod pokroviteljstvom načelnika Braničevskog upravnog okruga Gorana S. Petrovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari