Martinović: Srbija nastoji da ojača poziciju u Regionalnoj školi za javnu upravu 1Foto: mduls.rs

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović izjavio je danas, na sastanku sa direktorkom Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) Majom Handjiskom Trendafilovom da „Srbija nastoji da ojača svoju poziciju i bude vidljivija u ovoj medjunarodnoj organizaciji, posebno u smislu dodatnog kadrovskog kapaciteta“.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, „na sastanku je bilo reči i o potencijalnoj saradnji regionalnih škola i akademija za obuku državnih službenika“, a govoreći o tome Handjiska Trendafilova je istakla da je „Nacionalna akademija za javnu upravu postala brend u regionu, čime je Srbija u oblasti stručnog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi postavila standarde drugim državama članicama ReSPA-e“.

„Naša država je postigla ozbiljne rezultate i ostvarila značajan napredak u reformisanju državne uprave i lokalne samouprave, posebno na normativnom planu. Doneli smo veliki broj zakona i podzakonskih akata i verujem da bi naša iskustva mogla biti korisna zemljama u regionu“, rekao je Martinović i dodao da je „Srbija otvorena i za tudje ideje i konkretne predloge koji će pomoći unapredjenju reformskog procesa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari