Mastilović Jasnić: Puštanje Aleksića iz kućnog pritvora loša poruka žrtvama 1Foto: Đorđe Kojadinović

Ivana Mastilović Jasnić, novinarka i izvršna urednica “Blica”, koja je prva objavila ispovesti glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i još nekoliko devojaka koje su želele da budu anonimne, kaže za Danas da je šokirana odlukom Višeg suda u Beogradu da Miroslavu Miki Aleksiću ukine kaznu kućnog pritvora.

Aleksić, koji se tereti za silovanja i polna uzemiravanja polaznica svoje škole glume “Stvar srca”, sada će se braniti sa slobode.

Optužen je za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Aleksić je uhapšen 16. januara 2021. nakon što ga je Radulović optužila za silovanje i u pritvoru je bio do 10. septembra kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio kućni pritvor uz nanogicu.

Glavni pretres u u ovom predmetu počeo je 28. decembra prošle godine, a naredno ročište zakazano je za 4. april.

– Bila sam šokirana juče kada sam pročitala vest. Puštanje Aleksića je loša poruka žrtvama, i to upravo u psihološkom smislu. Ne smem da zamislim kako će se osećati devojke kada ga sretnu tokom šetnje, a neminovno je da hoće, jer neke žive u njegovom komšiluku. Zato je važno da ne bude odugovlačenja i da presuda što pre bude doneta – naglašava Mastilović Jasnić.

Inače, Miroslav Aleksić negira optužbe za koje se tereti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari