"Mediji su poluga Vučićeve vlasti": Georgiev, Baljak i Prelević o skupu "Srbija protiv nasilja" 1Foto: V. Živanović/Danas

Mediji su ključna poluga Vučićeve vlasti, saglasni su sagovornici u studiju N1.

Nas su mediji razorili. Mi ne možemo sopstveni berlinski zid da srušimo. Zahtevi za smenom članova Saveta REM-a su suštinski za promenu ovog zla, poručio je advokat Božo Prelević.

– Sada imamo ono što je godinama nedostajalao da bi došlo do promena, kritičnu masu građana. Međunarodna zajednica od ove vlasti dobija sve što zatrai. Suština je u artikulisanim zahtevima grupe ljudi. Opozicioni front se mora širiti. Nema više podela na leve i desne, moramo se ujediniti protiv onih koji su ovu zemlju zavili u crno – naglasio je Prelević.

Direktor vesti TV Nova S Slobodan Georgiev istakao je da ova vlast ne može da razreši suštinsku krizu, koja je vezana za kosovsko pitanje, i za uvođenje sankcija Rusiji.

Reditelj Janko Baljak kaže da ko god nema ambiciju da ode odavde, protesti su jedino rešenje.

– Bez mladih, studenata i srednjoškolaca, za nas nema rešenja. Mediji su ključna poluga Vučićeve vlasti, ali to je počelo još od Miloševića. U RTS-u se krug nasilja obnavlja. To nam govori o trulosti ovog sistema – istakao je Baljak.

Građani okupljeni oko zgrade RTS-a u Takovskoj traže slobodne medije, i smatraju da je vlast odgovorna za medijsku scenu koja promoviše nasilje i pravi podele u društvu.

Sve informacije u vezi sa protestom Srbija protiv nasilja pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari