Mediji: U Aranđelovcu protest zbog smrti porodilje 1Foto: Shutterstcok/Cad_Wizard

Građani Aranđelovca protestovali su danas ispred Opšte bolnice, tražeći odgovor zbog čega je posle porođaja umrla njihova sugrađanka, objavio je RTS.

Aranđelovčanka Bojana Sarić (35) se 19. februara porodila u aranđelovačkoj bolnici, a zatim je, zbog komplikacija, prebačena na lečenje u Beogradu, gde je umrla osam dana kasnije.

Otac porodilje, Gradimir Rosić, izrazio je sumnju u tok lečenja i smatra da je njegova kćerka kasno prebačena u Beograd, te je tražio da se porodici što pre dostave nalazi obdukcije.

Drektor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu, Jovan Pikula, rekao je za RTS da komisija koju je formirala bolnica, nije utvrdila nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije, ni propuste u lečenju preminule pacijentkinje.

Sledi spoljna provera kvaliteta rada lekara koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju umrle žene, a u Ministarstvu zdravlja kažu da će obavestiti javnost o tome šta bude utvrđeno.

Miran protest Aranđelovčana je simbolično trajao 35 minuta koliko je njihova sugrađanka imala godina. Tokom protesta su u bolnicu propuštali samo vozila Hitne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari