Uhapšen Ninoslav Jovanović, otmičar devojčice Monike Karimanović 1Foto>FoNet/TV Fonet

Osumnjičenom za otmicu 12-godišnje devojčice Ninoslavu Jovanoviću (46) iz Malče kod Niša određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati i on će u tom roku biti saslušan pred tužiocem, rekao je portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Rakonjac.

On je za agenciju Beta rekao da tužilaštvo obično predlaže pritvor za osumnjičene, a Viši sud je nadležan da razmatri taj predlog i odredi pritvor.

Jovanović je uhapšen danas na groblju u Malči, na oko 300 metara od kuće u kojoj je živeo sve do avgusta, kada su njegovi otac i majka prijavili nestanak.

Hapšenje je usledilo nakon što su u toku prepodneva Petar i Svetlana Cekić iz Malče prijavili policiji da je Jovanović bio u njihovom dvorištu i da je prespavao u štali sa senom.

Za Jovanovićem je tragalo stotine policajaca, a uhapšen je danas na malčanskom groblju.

Policija i Žandarmerija  su danas  17. dan zaredom, na području Niša i Knjaževca tragali za Ninoslavom Jovanovićem (47) koji je osumnjičen da je 20. decembra prošle godine oteo Moniku Karimanović (12) iz niškog naselja Suvi Do. Podsetimo, devojčica je, nakon deset dana potrage, pronađena u ataru sela Pasjača, ali je Jovanović uspeo da pobegne.

Deo medija je danas objavio i izjavu meštana niškog sela Malča, u kojem Jovanović živi, da je on prošlog leta navodno živeo u napuštenoj kući u Suvom Dolu. Prethodno su, međutim, mediji objavljivali da je on „viđao devojčicu“ u Suvom Dolu jer je prošle godine u tom naselju učestvovao u javnim radovima, na kojima ga je angažovala JKP Medijana  kao nezaposlenu osobu sa evidencije niške filijale Nacionalne sližbe za zapošljavanje.

Policija uhapsila otmičara nakon dojave Cekića iz Malče
Uhapšen Ninoslav Jovanović, otmičar devojčice Monike Karimanović 2
Foto:Beta

Petar Cekić (70) rekao je za agenciju Beta da je Ninoslava video tik ispred ulaza u kuću, oko 11 časova.

„Sedeo sam na krevetu u sobi, a moja žena je brisala pločice u kuhinji kada sam primetio da se neko šunja dvorištem. Dograbio sam metlu i izleteo napolje. Video sam ga pognutog ispred kuće. Nešto je promrljao, a ja sam počeo da vičem ‘što si došao kod nas’. Krenuo je da beži prema kapiji, a za njim smo potrčali i supruga i ja. Medjutim, dok smo mi stigli do kapije njega više nigde nije bilo“, rekao je Cekić.

Svetlana Cekić je kazala da je u prvi mah pomislila da nešto gori u njihovom dvorištu, pošto je njen suprug bez reči istrčao iz sobe.

„Krenula sam odmah za njim i videla u dvorištu Ninoslava. Počela sam da vičem „Pero, to je Ninko“. Dok smo mi stigli do puta, Ninko je pobegao. Mnogo je brži bio od nas, mi smo i stari i ja imam astmu, a Pera je operisan“, izjavila je Svetlana Cekić.

Cekići su kazali da su odmah pozvali policiju, a to je učinila i njihova ćerka koja živi u Nišu, a slučajno ih je u to vreme pozvala telefonom.

„Policija nije poverovala ćerki, ali nama jeste i došli su posle 20 minuta do pola sata. Mi smo u medjuvremenu videli da su u štali rasturene bale sa slamom i da je tu prespavao. Nismo primetili kada je ušao u štalu, a sigurno je ušao noću sa ulice, kroz kapiju jer nije bila zaključana. Psi su lajali, ali smo mislili da je to zbog mačaka“, rekao je Petar Cekić.

Cekići su dodali da su policajci odmah nakon razgovora sa njim krenuli u potragu, a oni su im predložili da Jovanovića traže na seoskom groblju, udaljenom oko 500 metara od njihove kuće.

Cekići su kazali da ih je ubrzo nakon što se selo pronela vest o hapšenju, pozvao telefonom otac Ninoslava Jovanovića i zahvalio im što su pomogli u hapšenju njegovog sina.

Proveo u zatvoru više od 20 godina

Uhapšen Ninoslav Jovanović, otmičar devojčice Monike Karimanović 3
Foto:Beta

On je, inače, ukupno proveo duže od 20 godina u zatvoru zbog silovanja jedne žene i dve devojčice, kao i pokušaja silovanja još jedne devojčice. Svoje žrtve je otimao i pre silovanja im sekao kosu, zbog čega ga deo medija naziva „Malčanskim berberinom“.

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija hapsi Jovanovića. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu. Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osuđen na deset godina zatvora.

Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osuđen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina. Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci. Na slobodi je od januara 2019.

Devojčica još u KC Niš

Robert Karimanović, otac devojčice, izjavio je u petak da je konziljum lekara Kliničkog centra Niš odlučio da je zadrži na lečenju I tokom božićnih praznika zbog “psihofizičkih problema”. On je dodao da se Monika sada, sedam dana po hospitalizovanju, “oseća bolje”, a da sa njom svakodnevno rade lekari i psiholozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari