Mediji: Vladan Đokić ponovo kandidat za rektora Univerziteta u Beogradu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Aktuelni rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić i neki od članova njegovog prorektorskog tima ponovo će se kandidovati za te funkcije, pišu danas Večernje novosti.

Trogodišnji mandat Đokića počeo je u maju 2021, a Senat Univerziteta je raspisao izbore za rektora i četiri prorektora za školsku 2024/25, 2025/26. i 2026/27. godinu.

List piše da je gotovo izvesno da će sadašnji prorektor za nastavu Dejan Filipović i prorektor za finansije Zorica Vujić ponovo biti kandidati za te funkcije.

Prorektor za nauku Branislav Boričić rekao je za Večernje novosti da se neće ponovo kandidovati, jer za godinu dana odlazi u penziju.

List navodi i da je neizvesna kandidatura prorektora za međunarodnu saradnju Ratka Ristića, koji je bio i kandidat za gradonačelnika liste „Nacionalno okupljanje“ na izborima održanim 17. decembra 2023.

Novosti pišu i da bi protivkandidat Đokiću mogao da bude neko blizak bivšoj rektorki Ivanki Popović, ali ona za taj list navodi da ne zna ništa o tome, da je na fakultetima da predlože svoje kandidate, kao i da u septembru ide u penziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari