Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“ održana u Zaječaru 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Zaječaru je završena trodnevna Međunarodna filozofska škola „Felix Romuliana“,  koja je okupila nekih 60 polaznika od kojih 31 predavača iz Srbije, Velike Britanije, Italije, Bugarske, Severne Makedonije, Rumunija i Hrvatske.

Tema ovogodišnje filozofske škole bila je: “Filozofski uticaj u savremenom svetu, na Balkanu i u Srbiji”. Škola je otvorenog tipa tako da svi zainteresovani  mogli učestvovati u njenom radu.

Direktor Međunarodna Filozofska škola „Felix Romuliana“, profesor Milenko Bodin  izrazio je veliko zadovoljstvo što iz godine u godinu u radu škole učestvuju  veoma značajni gosti iz inostranstva, sa različitih Univerziteta iz regiona i  drugih filozofskih centara, ali i iz Srbije.

„Ove godine smo ponovo uspostavili vezu i sa našim studentima, pa smo imali i izlaganja ljudi koji su budućnost naše intelektualne scene. Veoma sam zadovoljan.”

Filozofska škola je u Zaječaru održana po 23. put u organizaciji Ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” iz Zaječara  i Centra za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja iz Beograda, pod pokroviteljstvom  grada Zaječara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari