Međunarodna vinska konferencija „Okusi razliku, okusi prokupac!“ 13. oktobra u Beogradu 1Foto: Pixabay/JillWellington

Vinska kultura d.o.o. uz podrsku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu 13. oktobra organizuje međunarodnu vinsku konferenciju pod nazivom „Okusi razliku, okusi prokupac!“.

Konferencija će u Hotelu Radisson Collection u Beogradu okupiti regionalne, domaće i svetske vinske eksperte, predstavnike vinske industrije i sve ljubitelje vina kako bi promovisali vina od najvažnije autohtone sorte u Srbiji i razmenili znanje i iskustva o vinogradarskim, tehnološkim, ali i tržišnim potencijalima prokupca i drugim lokalnim sortama vinove loze, kao i o razvoju vinske industrije u Srbiji i njenoj međunarodnoj prepoznatljivosti.

Predstavnici medija zainteresovani za praćenje konferencije je potrebno da dođu u hotel Radisson Collection 13. oktobra najkasnije u 08.40 časova.

Ovo je peti put da se obeležava Međunarodni dan prokupca, nizom manifestacija širom Srbije.

Prokupac će biti slavljen od 10. do 18. oktobra na izložbama vina, degustacijama i radionicama sa ciljem podrške malim vinarima koji neguju autentična vina visokog kvaliteta.

U Kragujevcu i Aleksandrovcu će 10. i 11. oktobra biti održan Karavan Prokupca, dok je Prokupac Show zakazan za 14. oktobar od 18 časova u hali pet Beogradskog sajma, gde će 30 odabranih vinarija iz cele Srbije izložiti svoja vina uz  koncert Vasil Hadžimanov benda.

U toku čitave sedmice, od 11. do 18. oktobra, u vinotekama i restoranima širom Srbije, Nedelja prokupca biće obeležena posebnim akcijama, degustacijama, specijalnim jelovnicima i promocijama prokupca.

Svi detalji o kompletnom programu se nalaze na sajtu: www.prokupacday.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari