Meridian zasladio uskršnje praznike u Svratištu za decu ulice 1Foto: Meridian

U najnovijoj humanitarnoj akciji pomoć je upućena Centru za integraciju mladih

Uoči najradosnijeg praznika, Uskrsa, kompanija Meridian obezbedila je slatke paketiće za najmlađe koji će i tokom ovog praznika biti primorani da svoj mir, zaštitu i podršku, potraže pod krovom Svratišta za decu ulice, u Krfskoj 7a.

Nakon milionskih iznosa koje je kompanija Meridian u proteklim mesecima usmerila ka donacijama zdravstvenom sistemu i borbi protiv epidemije COVID-19, u najnovijoj humanitarnoj akciji pomoć je upućena Centru za integraciju mladih koji pomaže jednoj od najugroženijih kategorija na svetu, a to su deca koja rade ili žive na ulici.

Meridian zasladio uskršnje praznike u Svratištu za decu ulice 2
Foto: Meridian

„Epidemija COVID-19 razdvojila nas je od ljudi koje volimo i opteretila strahom i neizvesnošću da ćemo se ikada vratiti slobodnom životu ispunjenom radošću. Najveći broj građana osetio je novonastale okolnosti kao veliki teret. Međutim, postoje i oni naši sugrađani koji se zbog loših uslova života još teže nose sa posledicama globalne epidemije, a to su naši najmlađi koji žive i rade na ulici. Svratište za decu ulice obavlja veoma važan posao jer pomaže deci koja žive veoma težak život i daje im podršku kako bi izašli iz siromaštva. Pokušali smo da ih u tome podržimo i doprinesemo da se duh najradosnijeg hrišćanskog praznika, koji pre svega slavi život, prenese i u prostorije Svratišta i među decu koja tokom praznika zatrebaju njihovu pomoć. Meridian će svakako nastaviti sa svojim aktivnostima pomoći najugroženijima. To je naša privilegija i naša obaveza“, izjavio je Vuk Dinčić, direktor operativnih poslova u kompaniji Meridian.

Meridian zasladio uskršnje praznike u Svratištu za decu ulice 3
Foto: Meridian

U ime Centra za integraciju mladih i usluge Svratište za decu, na “slatkoj” donaciji kompanije Meridian, zahvalila se Neda Marjanović.

„Bez ovakve podrške naše Svratište ne bi opstalo 14 godina, koliko postoji. Hvala kompaniji Meridian koja je prepoznala značaj Svratišta i pomogla nam donacijom proizvoda koji su nam uvek potrebni“.

Kompanija Meridian ne zaboravlja na najugroženije, a najnovija humanitarna akcija još jedan je dokaz da se kompanija Meridian nalazi na prvoj liniji borbe za dobrobit onih kojima je najteže.

_________________________________________________________________________

O Svratištu: Svratište za decu ulice već 14 godina predstavlja sigurno mesto za decu uzrasta od 5 do 15 godina koja žive ili rade na ulici, zbog čega su izložena mnogim rizicima. U Svratištu, ona mogu dobiti redovne obroke, čistu odeću i obuću, podršku i zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.