Meštani Bežanije protestovali zbog planirane izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Inicijativa „Bežanija ostaje – Kosa prkosi“ organizovala je danas protest zbog planirane izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa u tom beogradskom naselju, koja će, kako tvrde, narušiti kvalitet života ljudima i uništiti preostale zelene površine i sportske terene.

Učesnici skupa su se okupili na sportskim terenima, sa namerom da krenu u protestnu šetnju.

Iz Inicijative „Bežanija ostaje – Kosa prkosi“ tvrde da su od gradskog Sekretarijata za urbanizam na javnoj raspravi zahtevali da se ne grade soliteri i da im je poručeno da će primedbe stanara biti usvojene.

Bila je planirana izgradnja tri solitera. Od resornog sekretarijata smo na javnoj raspravi zahtevali da ne bude nikakva gradnja ovde, ali su nas izmanipulisali. Promenili su plan gradnje i saznali smo da će se graditi soliter površine 89.250 kvadratnih metra. To znači da su tri solitera stavljena u jedan oblakoder, naveli su iz Inicijative i konstatovali da su iscrpili sva pravna sredstva.

Saznali smo da izgradnja počinje u aprilu i ostaje nam samo da fizički sprečimo mašine i radove, poručili su iz Inicijative “Bežanija ostaje – Kosa prkosi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari