Metalna kapija pala na dečaka 1Foto: D. Majstorović

Šestogodišnji dečak B. V. zadobio je teške telesne povrede opasne po život, odnosno frakturu lobanje, i trenutno se nalazi na Intenzivnoj nezi Dečje bolnice u Novom Sadu.

On je povređen kada je na njega pala metalna kapija u Osnovnoj školi „Duško Radović“, javila je RTV.

U Dečjoj bolnici kažu da je dečak stabilno posle operacije u kojoj su mu sanirane povrede glave. 

„Kod ovakvih povreda, prvih 24 sata su najbitniji i tek kada taj period prođe moguće je dati preciznije prognoze. Za sada, dečak je stabilno, iz operacione sale, gde su mu sanirane povrede, prebačen je na Odeljenje Intenzivne nege“, rekla je za Tanjug dr Andrea Đuretić, iz Dečje bolnice.

„Lekarska ekipa zatekla je u dvorištu škole dete na koje je pala kapija i tom prilikom mu zadala povrede glave. Dete je zbrinuto na licu mesta i sa teškim telesnim povredama u nestabilnom stanju je prevezen na Odeljenje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine“, rečeno je u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Kako prenosi RTV, nekoliko dečaka penjalo se na metalnu kapiju u OŠ „Duško Radović“, u novosadskom naselju Klisa, kada je ona pod teretom popustila i pala na šesdtogodišnjeg dečaka.

Policija je obavila uviđaj, a o slučaju je obaveštena Gradska uprava za obrazovanje, koja će uraditi vanredni nadzor u školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari