Meteorolozi upozorili na nepogode u Srbiji, iz AMSS apeluju na vozače da budu oprezni 1Foto: Beta/Milan Timotić

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje na nepogode do ponedeljka – kišu, pljuskove i grmljavinu, a ponegde se očekuje velika količina padavina, grad i olujni vetar.

U Srbiji će danas biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a od popodneva su mogući jaki pljuskovi s gradom i olujnim vetrom.

Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 27 do 33 stepena.

U Beogradu će danas vreme biti promenljivo, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom popodne i uveče. Najniža temperatura biće 19, a najviša 29 stepeni.

Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na hronične bolesnike i meteoropate, ali se oprez savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući nervoza, pospanost i glavobolјa.

Vozače danas očekuju uglavnom povoljni uslovi za vožnju, ali je broj vozila u prometu povećan i potreban je dodatni oprez u slučaju vremenskih nepogoda, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Vozačima koje na putu zadesi nevreme, AMSS je preporučio da uspore ili da zaustave vozilo na bezbednom mestu pored puta ili na parkingu.

U jeku turističke sezone povećan je broj vozila na autoputevima, ali na stanicama za naplatu putarine jutros nije bilo zadržavanja.

Na graničnim prelazima čeka se na putničkim terminalima i to na Kelebiji na ulaz u Srbiju oko sat vremena, a na izlaz iz zemlje na Gradini oko 70 minuta i na Preševu 80 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari