Mihajlović: Nema razlike između CarGo i divljih taksija, nedopustivo zatvarati ulice

Ostavite komentar


  1. Da li ja mogu sve moje mušterije da učlanim u novo udruženje Savremeni električar?

  2. Naterajte taksiste da upotrebljavaju tehnologiju. Kada sednem u t5aksi i kažem na koju adresu da me odveze, program izračuna srednju dužinu relacije sa približnom cenom koja će se na kraju pojaviti na taksimetru. Takođe naterati taksiste da u što većoj meri primaju elektronsko plaćanje vožnje (kartica, mobilni…) Tako bi se tačnije znalo koliki priliv novca taksisti stvarno imaju.

  3. Sa CarGo mi se nije desilo kao sa taksijem da me izbaci iz vozila posle par stotina metara jer je na radiju cuo da neko hoce duzu voznju.

    1. Probaj voznju od par metara sa CarGo, pa da vidim kad ti trazi 339 RSD sta ces da kazes.

  4. Zbog raznih propusta, prepucavanja, interesa i ko zna čega još ispašta običan narod kome se zabranjuje i ometa normalan život, kretanje i spokoj.

  5. Po hitnom postupku usvojiti dopunu krivičnog zakona sa krivičnim delom ometanje javnog saobraćaja. Dovesti sve saobraćajne policajce iz Srbije da snimaju vozila kojima se blokira javni prevoz i da bežeže brojeve. Kazna 500 000 dinara i zabrana obavljanja taksi prevoza 6 meseci. U ponovnom vršenju krivičnog dela trajno oduzimanje vozila i brisanje iz registra na 30 godina, da ne može da obavlja taksi delatnost. Drugo je pitanje što država nema jasne propise i što se u sve živo ugrađuje, a taksisti ne „rade“ samo za građane. Vrše oni i „druge poslove“ za državu. Zato i ne smeju da ih diraju.

  6. Ministarka verovatno ima nekih poslovnih intetesa čim tako žustro brani taksiste. Kao i njen gazda, ministarka zaboravlja, ili ne zna svoja ovlašćenja, kao državnog činovnika. Ona nije ni stručna, niti ovlašćena da tumači zakon, a još manje da donosi pesude da li je nešto po zakonu ili ne, a najmanje da zatvara kompanije po svom nahodjenju. Doduše, kao i njen gazda, možda je umislila da je i sudija i tužilac i policija i inspekcija. CarGo posluje već godinama i još ni jrdan sud ga nije zatvorio, pa gospodjo ministarka dajte ih na sud pa da vidimo šta kaže zakon.

    1. Car do nelegalno posluje. A moze mu se jer premijerka pronasla rupu na saksiji izvinite u zakonu.

  7. Car go je pobedio. Ponovo neprincipijelna koalicija na delu. Nelegalni Car go i premijerkina jaka ledja. Ali gradjani razmislite malo da li se zbog 100 ili 200 dinara isplati da vas voze vozaci koji nisu registrovani za prevoz putnika, ako ne znate ko ce da vam nadoknadi stetu ako vam se nesto dogodi i ako vam je drago da stranac uzima veliki deo para onda besnite na taksiste i koristite rupe u zakonu sto bi rekla premijerka.

  8. Svakome ko bude uhvaćen da ljude prevozi za novčanu naknadu a da nije prijavljen u nekom taxi udruženju sa dozvolom da obavlja taxi prevoz treba mu oduzeti i vozačku dozvolu i vozilo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.