Mihajlović: Politika protiv rata i sukoba 1 Foto: mgsi.gov.rs

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je politika Srbije da ratovi ostanu u prošlosti i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi politiku protiv rata i sukoba.

„Srbija nikome ne preti, Srbija nikog ne napada, Srbija želi kompromis i pravedno rešenje pitanja Kosova zarad budućnosti i Srba i Albanaca. Ali, Srbija će umeti i znati da zaštiti sve naše građanke i građane, neka niko ne sumnja u to“, rekla je Mihajlović novinarima u Šapcu, saopšteno je iz njenog kabineta.

Osuđujući napad i nasilje naoružanih kosovskih specijalaca na građane i njihove političke predstavnike u Kosovskoj Mitrovici i hapšenje člana Vlade Srbije Marka Đurića, ona je ocenila da je taj skandalozni čin pokazao samo sliku kosovskih Albanaca i kako oni vide Srbe.

„To je pitanje kojim će morati da se pozabave sve zapadne zemlje koje podržavaju Kosovo. Srbija je pokazala da je pouzdani partner, mi smo ispunili sve što smo obećali. Sada je na potezu Evropa koja treba da pomogne Albancima da na Kosovu ispune svoj deo preuzetih obaveza“, rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari